15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Midyat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlenecek.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında yurt genelinde anma programları ile Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek, şehitlikler ziyaret edilecek, camilerde mevlit okutulacak ve hatim duaları yapılacak        

Midyat ilçesindeki etkinlikler

Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, 15 Temmuz Pazar günü saat 11.00 sularında Hükümet Konağı önünde tören düzenleneceği ve 15 Temmuz Şehidi Velid Bektaş’ın kabri ziyaret edileceği kaydedildi.

Törenlere İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı, sivil toplum temsilciler, şehit yakınları, gazi ve vatandaşlar katılacak.

Şehit Bekdaş’ın mezarı başında Kur’an’ı-ı Kerim tilavetinin ve duanın okunmasının ardından, öğle namazını müteakip Hacı İsa Cengiz Camii’nde şehitlerin ruhu için mevlidi şerif okunacak. Okunan hatmi şeriflerin ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulacak.

Saat 18:00 sularında ise Belediye Parkında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında fotoğraf ve resim sergisi ziyaret edilecek. Vatandaşların duygu ve düşünceleri paylaşacakları “15 Temmuz Anı Defteri”  açılacak. Ardından vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleşecek.

15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece yarısını gösteren 00:13’te ise ilçedeki bütün camilerde sala okunacağı bildirildi.