15 Temmuz şehitleri için mevlit okundu

Midyat ilçesinde 15 Temmuz şehitleri için okunan Kur'an-ı Kerimlerin hatim duası yapılıp, mevlit okundu.

Hacı Kasım Altunkaya Cami’inde gerçekleştirilen program, Cuma namazı öncesinde 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından mevlite katılan vatandaşlar dua etti.

Prpgram Kur'an-ı Kerim hatim duası ve mevlitin okunması ile başladı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, 15 Temmuz'un ardından 1 yıl geçtiğini anımsatarak, aynı olayların yaşanmaması için birlik ve beraber olunması gerektiğini söyledi.

Müftü Bilik, 15 Temmuz günü birçok şehit verildiğini anımsatarak Şehitlerimize ruhuna ithafen Karanlık Geceden Aydınlık Sabah 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendiklerini kaydetti.  Bilik, “"O gece camilerimizde selalar ülkemizin bütünlüğü, birlik ve beraberliğimiz için okundu. 15 Temmuz'da şehit olanlar bu vatanın devamı için canlarını seve seve feda ederek şehadet şerbetini içti. Allah şehitlerimizden razı olsun." diye konuştu.

Midyat kaymakamı Hüseyin Tekin, kurum amirleriyle çok sayıda vatandaş da programda hazır bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, “15 Temmuz şehitleri iççin okutulan bu mevlit ve duyarlılıklarından dolayı ilçe müftülüğümüze çok teşekkür ederiz. Allah şehitlerimize rahmet gazilerimize de Allahtan acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

Büro Memur-Sen Midyat Temsilcisi İrfan Yenigün ise, “15 Temmuza iki gün kalmış olmasına rağmen içimizdeki bilinçle Bu mübarek Cuma gününde şehitlerimizin ruhuna mevlit okutuldu Allah kabul etsin.”

Eğtimci Mahmut Sancar’da, “15 Temmuz şehitleri için okunan mevlit şehitlerimiz için güzel bir şey. Şehitlerimizi unutmadığımız onlara borçluyuz nihayetinde.” şeklinde konuştu.

Selahattin Erol / Midyat Gündem