Bakan Albayrak, Mardin’de

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezini ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’de gelen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Beraat Albayrak, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman’ı Valilik makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzalayan Albayrak, daha sonra makama geçti.

Yaman, Bakan Albayrak’a, Mardin Büyükşehir Belediyespor’un formasını hediye etti.

Gazetecilere açıklama yapan Albayrak, Mardin'in dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğuna işaret ederek, "İnşallah turist gelecek, ekonomimiz büyüyecek, işsizlik azalacak, istihdam artacak." dedi.

Albayrak, Mardin'i çok huzurlu ve mutlu gördüklerini belirtti. Huzurun, kardeşliğin ve barışın tesis edilmesinin Mardin'in güzelliğine güzellik kattığına işaret eden Albayrak, bu güzelliklerin süreceğini vurguladı.

Albayrak, şunları söyledi: “Mardin ülkemizin, dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Özellikle son 2 yılda artan bu hareketlilik, huzur ortamıyla turizm açısından, ekonomik canlanma açısından çok iyi bir mesafe kat etmiştir. Dünyanın dört bir tarafından turistlerle karşılaştık, muhabbet ettik. Özellikle son 2 yılda yapılan yoğun yatırımlarla, tesis edilen ortamla bu canlanmayı görüyoruz. Tabi esnafımızla da iletişimdeyiz. Ben onlara da söyledim, bu daha başlangıç.”

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman’  Bakan Albayrak’a yaptıkları ziyaretlerden dolayı teşekkür etti.

Bakan Albayrak ve Vali/Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Mustafa Yaman, esnafı ziyaret ettikten sonra Artuklu Üniversitesi Kültür Merkezinde gençlerle bir araya geldi.

Bakan Albayrak, Yaman ve beraberinde ki heyet daha sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Albayrak, adına çıkarılan kart ile gençlik merkezine giriş yaptı.

Atölyeleri gezen Albayrak, MBB Gençlik Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Gençlerle toplu fotoğraf çeken Albayrak, buradan ayrıldı.

Şehit ailesini ziyaret eden Bakan Albayrak ve Yaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve iş adamlarının ile yapılan iftar yemeğine katıldı.