Başıboş Gezen Hayvanlar Toplatıldı

Dargeçit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş’ın talimatı üzerine harekete geçen Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler sokaklara bırakılan başıboş hayvanları toplamaya başlandı.

Dargeçit İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş’ın talimatı ile İlçede başıboş gezen hayvanların yakalanması için bir ekip oluşturuldu.

Dargeçit Belediyesi, Zabıta Müdürlüğüne bağlı oluşturulan ekipler ile denetimlere başlayarak kolları sıvadı. Park ve bahçelerde neden olunan zararın ve hayvanların neden olduğu olası trafik kazalarını önlemek, ilçe merkezini ve insan sağlığını korumak ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla başıboş gezen hayvanlar toplatılıyor.

Çalışma öncesinde 1 hafta boyunca belediyeden yapılan anonslarla hayvan sahiplerini uyaran ekipler aksi durumda hayvanların toplatılacağını ve cezai işlem yapılacağı duyurusu yapılmıştı. Bu uyarılara rağmen İlçede başıboş gezen 2'si inek 8'i eşek olmak üzere 10 tane hayvan görevlendirilen ekipler tarafından toplandı. Belediyenin bahçesine götürülen başıboş gezen inek sahipleri uyarılırken toplanan eşekler ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezine teslim edildi.

Dargeçit Belediye Ekipleri, başıboş gezen hayvanların toplanmaya ve cezai işlemlerinin devam edeceği hatırlatmasını yapan Belediye Ekipleri,  temiz ve sağlıklı bir çevre için başıboş gezen hayvan sahiplerinin bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Daristan Bülbül / Dargeçit