Başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor

Mardin'in Midyat ilçesinde şehir merkezinde ve kırsal mahallelerde başıboş gezen sokak köpekleri vatandaşları tedirgin ediyor.

Kenet merkezinde mahalle ve sokaklarda dolaşan köpekler, özellikle, okula giden, çocuk parklarında bulunanlara, yaşlılara ve bisiklet binenlere ciddi tehdit unsuru oluyor.

Kent merkezindeki sokak köpeklerinden rahatsız olan vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Başıboş sokak köpeklerinden şikayetçi olan esnaf, şehir merkezine gezmeye gelen vatandaşların tedirgin olduğunu belirtti.

Adeta çete halinde gezen köpekler, vatandaşları çoğu zaman korkutuyor. Cadde ve sokaklardaki başıboş köpekler sadece küçük çocukları değil yetişkin insanları da korkutuyor. Sağlık kontrolünden geçirilip geçirilmediği bilinmeyen başıboş sokak köpekleri, vatandaşı rahatsız ettiği gibi çöp toplanan cadde ve sokaklarda da çöpleri dağıtıp çevrede sağlıksız ortamlar hazırlıyor.

Söğütlü mahallesinden Nurettin Arslan, Geçtiğimiz günlerde eve giderken köpek saldırısına uğradığını söyledi. Arslan, “ sokak köpekleri çok tehlikeli ev ve iş yerlerine gitmeye korkuyoruz. Köpekler ısırdıkları takdirde çeşitli hastalıkların meydana gelebilir. Lütfen bu soruna bir çözüm bulunsun.” dedi.

Yeni Mahallede oturan Abdulkadir Gümüş' ise geçtiğimiz yıl evinin bahçesindeki 92 hindi, gece saatlerinde sokak köpeklerinin saldırısına uğradığını, ses üzerine uyanan mahalle sakinlerinin müdahalesi sonucu 10'a yakın köpek evden uzaklaştırıldığını anımsatarak aynı tehlikenin devam ettiğini söyledi. Gümüş, “özellikle sürü halinde gezen köpekler zaman zaman yetişkinlere ve çocuklara saldırıyor. Gece saatlerinde köpek seslerinden uyumakta güçlük çekiyoruz.” Diye konuştu.

Çocuklarımız korktuklarını ifade eden vatandaşlar yetkililerin bir an önce tedbir almalarını istiyor. Sokak köpeklerinin toplanmasını isteyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek çözüm getirilmesini istedi.