Basın Mensupları Gönül Elçileri Midyat’ta

Proje kapsamında Karadeniz’den 40'a yakın gazeteci Midyat'ı geldi

MARDİN - Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesi kapsamında Karadeniz ‘den 40'a yakın gazeteci Mardin'in Midyat ilçesinde geldi.

İçişiler Bakanlığı tarafından desteklenen "Basın mensupları gönül elçisi" projesi kapsamında, Karadeniz Bölgesinin çeşitli ilerinden bir araya gelen gazeteciler Midyat’ta gezdi.

Proje ile gazetecilerin farklı bölgelerdeki şehirlerin kültürel, tarihi ve turistik yerlerini gezerek görmeleri ve bu illerde çalışan gazetecilerle kaynaşması sağlanıyor. Proje kapsamında, Midyat’ta gelen gazeteciler, Gümüşçüler çarşısı, Hasankeyf, gibi tarihi ve turistik yerleri gezme imkânı buldu.

Gezi programında Mardin Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret eden gazeteciler, burada cemiyet Başkanı Mehmet Çelik tarafından karşılandı. Çelik, Böyle organizasyonların gazetecilerin kaynaşması açısından önemli olduğunu söyledi.

Basın Mensupları Gönül Elçisi Projesi kültürel geziye, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Artvin Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Giresun Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Rize Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve proje koordinatörü Ahmet Külekçi ile Mardin’deki gazeteciler katıldı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Basın Mensupları Gönül Elçisi" projesinin, kapsamında Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Tunceli illerindeki tarihi turistik ve ören yerleri gezecek.