Başkan Şahin, Öğretmenler Gününü kutladı

Midyat Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Veysi Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Başkan Şahin, yayımladığı mesajında; “Bizlerin bugünlere gelmesinde anne ve babamızdan sonra kuşkusuz en büyük pay çok değerli öğretmenlerimizindir. Ülkemize her koşulda fedakarca çalışan, fikri, vicdanı, irfanı hür öğretmenler ordusuna sahibiz. 2020 yılında salgın nedeni ile çok sevdikleri, gözleri geleceğe umutla bakan öğrencilerinden uzak kalan, sıralarda değil evlerinde, yüz yüze değil ekrandan ders anlatmak zorunda kalan öğretmenlerimizin, öğrenmenin kıymetini bir kez daha anlıyoruz.

Öğretmenlerimizin salgın sürecinin tüm olumsuzluklarına rağmen bu önemli yetkinliği mümkün mertebe çocuklarımıza kazandırma konusunda büyük bir gayret içerisindeler. Bu güzel vatanın, yıllarca süren savaşların ardından toparlanıp, uygarlık yolunda ilerlemesini sağlayan eğitim sistemimiz, öğretmenlerimize, bizleri ve bizden öncekileri yetiştiren, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlere şükran borçludur.

Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Ayrıca ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Yüce Allah'tan rahmet niyaz ediyor, emekli olanlara da, sağlık, sıhhat ve esenlik dolu yıllar diliyorum" ifadelerini kullandı.