Başkan Şahin mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, bağımsızlığın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 81'inci yılında Türk milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

Atatürk'ün gerek askeri dehası, gerekse devlet adamlığı ile geride kalan yüzyılda sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil, tüm insanlık ve dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

“Milletimizden aldığı güçle 1919 yılında başlayan istiklal mücadelemizi ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyerek 1923 yılında Cumhuriyetle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği bu büyük mücadele ile tüm dünyanın hayranlığını kazanmış bir liderdir. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza etmek, milletimizin her bir ferdiyle birlik ve beraberlik içinde O’nun hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak amacıyla hiç durmadan ve yorulmadan koşmaya devam edecek ve 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100.yılında hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız.

Bu düşüncelerle, vefatının 81. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum.”