Büro- Memur-Sen Mardin’de yetkili sendika seçildi

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, Mardin’de yetkili sendika olduklarını söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonuna (MEMUR-SEN)’e bağlı Büro Memur-Sen Mardin Şubesi ve Temsilcileri üyeleri ile birlikte tanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

Midyat ilçesinde çağdaş et lokantasında bir araya gelen Büro-Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat,  burada yaptığı konuşmada, 609 üye ile Mardin’de yetkili sendika olduklarını söyledi.

Unat şöyle konuştu: "4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu uyarınca her yıl 15 Mayıs itibari ile yetkili Sendika'nın belirlenmesi amacıyla Kamu İşverenleri ve Sendika Temsilcileri ile birlikte yapılan üye sayımı toplantısı sonucunda, Büro Memur-Sen olarak Mardin’de bulunan kamu kurumlarının yetkili sendikası olduk.”

Memur sayımında Mardin il geneli ve ildeki bütün kurumlarda yetkili çıktıklarının kaydeden Unat şöyle konuştu: “En iyi sayılarda çıktığımız yerlerden bir tanesi Midyat bu anlamda Midyat temsilciliğine ve diğer kurum temsilcilerine teşekkür ederim. Desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen üyelerimiz sayesinde, diğer sendikaların toplamı bizim üye sayımız kadar olmadı. Bu anlamda guru verici bir tablo ile karşılaştık. Özverili çalışmalarından dolayı arkadaşlara teşekkür hem de birlikte olup fikir alış verişinde bulunduk. Kurumsal anlamda yerelde olan sorunlarını bize iletme şansları oldu. İnşallah bize bu sorunların çözümü için daha üst makamlara sendikaların genel merkezine iletmeye çalışacağız. İnşallah bu sorunların çözümü için vesile olmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Disiplin Kurulu Başkanı İrfan Yenigün ise, “Büro Memur-Sen İl Başkanlığımızca Midyat üyeleri ile kaynaşma yemeği etkinliği düzenlenmiştir. Tertip edilen bu kaynaşma yemeğinde yeni katılan üyeler ile yüz yüze tanışma ve üyelerin tüm sorunlarını birebir il Başkanına iletme fırsatını bulmuşlardır. Düzenlenen bu yemek etkinliği için İl Başkanımız Ümit Unat, bey nezdinde tüm İl Yönetimine ve katılan tüm üyelere teşekkür ederiz.” Dedi.

Toplantıya, Memur- Sen İl Genel Sekreteri Lokman Öney, Disiplin Kurulu Başkanı İrfan Yenigün, Büro Memur Sen Midyat Temsilcisi Abdulvahap Aksoy, Ömerli İlçe Temsilcisi Velit Baran, SGK İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Hüseyin Tunç, İlçe Nüfus Müdürü Nuri Bulut ve sendika üyeleri hazır bulundu.

Selahattin Erol / Midyat Gündem