Büyükşehir Belediyesi’nden 40 Yıl Evli Kalan 47 Çifte Özel Program 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Aile Haftası nedeniyle farkındalık ortaya koyacak bir program düzenlendi.

Törende 40 yıl ve üzeri evlilikleri olan çiftelere bir yastıkta 40 yıl sloganı ile yastık hediye edildi. Mardin merkez ve ilçelerinden 47 çifte yastık hediye edildiği programa Vali Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra ilçe kaymakamları protokol 40 yıl ve üzeri yıl evli olan çiftler katıldı.

Ailenin önemine vurgu yapıyoruz

Programda bir konuşma yapan Vali Yaman, “Bu tür etkinlikler ile uzun soluklu evliliklere dikkat çekmek istiyoruz“ dedi. Toplumlarda ailenin önemine dikkat çeken Yaman, “Ailelerimizin millet olarak toplum olarak bizim için kutsal olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle de hem devletimiz ve hükümetimiz hem de kamu kuruluşları ve yerel yönetimler aile müessesenin daha anlaşılır olması için çeşitli faaliyetler yapıyorlar. Bu bağlamda hükümetimizin annelik ve aile müessesine olan destekleri hiç bir zaman gözden kaçırmamak gerekir” diye konuştu.

Programlarımızla dikkat çekiyoruz

Yaman sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz de ailenin önemini ve uzun ömürlü evlilikleri özendirmek için çaba vermekteyiz. Hem Valilik olarak hem de Belediye olarak etkinliklerimiz ile ailenin önemine dikkat çekiyoruz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu sene sembolik olarak 40 yıllık evli olan 47 çiftimizle bir araya geldik. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yer alan Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve “mardinmasa” birimimiz ile siz kıymetli ailelerimizin, kadınlarımızın her zaman yayındayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından evlilikte 40 yılını doldurmuş ailelere Vali Yaman ve eşi Gülseren Yaman, sembolik olarak yastık hediye ettiler.  Aileler Vali Yaman’a ve tüm ekibine teşekkür ettiler. 

Konuşmaların ve hediye törenin ardından Kadın ve Gençlik hizmetleri daire başkanlığı halk oyunları ekibi yöresel oyunları sergileyerek kendileri için düzenlenen konseri dinledi.

Özlem Erol / Midyat Gündem