Estel Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği’nden açıklama

Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyetini sürdüren Estel Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği’nden ilçenin sorunları ve çözüm önerileri konusunda açıklama yapıldı.

Dernek, ilçenin birçok sorunu olduğunu ancak en öneli konuların Diş Hastanesi, İşsizlik ve Uyuşturucu madde bağımlılığına konuları olduğunu kaydedildi.

Estel Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği Başkanı Zeyni Mete, Midyat ilçemizin en büyük sorunlarında biri olan ilçede Diş Hastanesinin olamayışıdır dedi.

Mete, “Mevcut Devlet hastanesinde bulunan Diş Polikliniği ise yetersi kalmakta, en ufak diş ağrısında 50-60 kilometre uzaklıktaki il merkezinde bulunan Diş Hastanesine sevk edilmekte veya yönlendirilmektedir. Buda vatandaşlarımız için iş gücü ve maddi kaybına neden olmaktadır.” dedi.

Diğer bir konuya değinecek olursak ilçemizin en büyük sorunlarında biride işsizlik olduğuna değinin Mete,  “Organize Sanayi Bölgesi nin kurulması ve bölgede uygun görülecek yatırımlara ücretsiz arazi sağlanması gerekir. İlçemizde yeterince iş alanı olmadığı aşikardır. Yeni iş alanlarının ve istihdamın sağlanması için bir an önce organze sanayi bölgesinin ilçemize kazandırılmasıdır. İşsizliğe çare olacak en sağlıklı ve isabetli yöntem iş sahalarının açılmasıdır. Organize Sanayinin kurulmasıyla tüm gençlerimiz aş, iş sahibi yapacaktır. Binlerce işsiz genç iş aş bulacak.” Diye konuştu.

Estel Midyat Anadolu Kardeşlik Derneği Başkan yardımcısı Adnan Demirdağ ise, uyuşturucu ve madde bağımlılığına dikkat çekerek “Gençlerimiz uyuşturucu madde bağımlılığı tehlikesi ile karşı karşıyadır. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı nesillerimizi tehdit eden büyük bir tehlike olmaya başladı. İlçemizde madde bağımlılığı büyük bir hızla artıyor. Hemen hemen herkes tehlike altında bulunuyor. Son yıllarda bonzai ve benzeri sentetik uyuşturucuların piyasaya sürülmesiyle birlikte tehlikenin boyutları daha da büyüdü. Yetkililerin bu konuda duyarlılığa ve göreve davet ediyoruz.” Dedi.

Resul Akıncı- Muahmmed İvenç  / Midyat Gündem