Haberimiz ses getirdi!

Kaçak İnşaat İddiasında Yeni Gelişme

Mardin’in Midyat ilçesinde kaçak inşaat yapıldığı iddiasıyla yayınlanan haber ses getirdi.

Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. İnşaatın ikinci katı yıkıldı. Mahalle sakinleri yaklaşık yüz imza ile şikâyette bulundu.

Yenimahalle Mardin Çevre Yolu, İleri Caddesi ve 911 Sokağın kesiştiği alanda bulunan çocuk, parkı, trafo ve yüksek gerilim direğinin bitişiğinde kaçak inşaat yapıldığı iddia edilmişti.

Mahalle sakinlerinde emekli Bedrettin Çelebi ise, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çelebi yazılı açıklamasında, şöyle dedi: “Adile Noyan Apartmanın önünde bulunan parkta ve trafo alanında diğer sokağını da alanını merdiven yapmak sureti ile işgal edip inşaat yapılmaktadır.  Biz mahalleli olarak bu inşaatın ruhsatsız olarak yapıldığını ve bazılarına rant sağlamak amacıyla yapıldığını düşünüyoruz. Parkın arazisine izinsiz olarak yapılan inşaatın durdurulmasını istiyoruz. İnşaata göz yuman görevlilerden görevini kötüye kullandıklarından dolayı davacı ve şikâyetçiyim.”

Yeni Mahalle Muhtarı Muharrem Demirdağ, iddiada geçen inşaat la ilgili işlemleri gerçekleştirdiğini ve suç duyurusunda bulunmuştu. Ayrıca mahalle sakinlerinden Salih Noyan’da ve Ahmet İleri inşaatın gece yapıldığını bir sabah uyandıklarında inşaatı gördüklerini belirtmiş bunun üzerine harekete geçerek ilgili kurumlara şikayette bulunmuştu.