İbadethane temizliği için, “Mobil Temizlik Ekibi” kuruldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehirde ki ibadethanelerin temizliği için ‘Mobil Temizlik Ekibi’ kurdu

Mardin Büyükşehir Belediyesi, farklı din, dil ve kültürleri bünyesinde barındıran şehirde, aralarında tarihi yapıların da bulunduğu cami, medrese, kilise ve manastır gibi ibadethanelerin genel temizliği için özel ekip kurdu. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kurulan  ‘Mobil Temizlik Ekibi’ mobil temizlik aracıyla ibadethaneler, elektrikli süpürge ile temizlendikten sonra halı yıkama kurulama makinesi ile yıkanıyor. Avize, ahşap, çini seramik ve camlar temizledikten sonra gül suyu sıkılıyor.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,  “Dinlerin, dillerin ve kültürlerin şehri Mardin’imizde en temiz olması gereken ibadethanelerin temizliği için azami gayret sarf ediyoruz”  dedi.

Şehirde çevre temizliğine önem verdiklerini aktara Yaman, “Park, bahçe, meydan, bulvar, cadde ve özellikle tarihi ve turist mekânları temizliğine önem veriyoruz. Bunların başında ise en temiz olması gereken ibadethaneler geliyor. Belediye olarak bu temizliği kendimize görev olarak belirledik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına gereken talimatları verdiğini söyleyen Yaman, şunları aktardı:

 “Arkadaşlarımız içerisinde sanayi tipi halı yıkama ve kurutma makinesi, süpürge makinesi ve diğer malzemeler 24 saat hazır halde beklemekte. En az kişiden oluşan, ‘Mobil Temizlik Ekibi’ daha önceden belirlediği listenin dışında gelen talepleri karşılıyorlar. Halısı temizlendikten sonra yıkanan ibadethanelere gül suyu sıkılıyor. Vatandaşlarımızın daha huzurlu bir mekânda dini vecibelerini yerine getirmeleri sağlanıyor”

Şehirde farklı dinlerin, dillerin ve kültürlerin yüzyıllardır birlikte yaşadığına dikkat çeken Yaman, ibadethanelerde hiçbir ayırım gözetilmeden temizliklerin yapıldığına vurgu yaptı.