İleri Ailesi’nden Basın Açıklaması

Midyat ilçesinin köklü ailelerinden İleri ailesi, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

MARDİN – Mardin’in Midyat ilçesinin köklü ailelerinden İleri ailesi, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Siyaset çizgilerinin farklı yerlere çekilmemesi için kamuoyu ile paylaşma gereği duyduklarını ifade eden İleri ailesinin iki ileri geleni Yusuf İleri ve Zeki İleri yaptıkları ortak basında çarpıcı açıklamada bulundu.

Mithatpaşa Cafe’de bir araya gelen İleri ailesinin fertlerinin büyük bir bölümünün de bulunduğu açıklamada şu konulara değinildi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi. “Midyat’ın köklü ailelerinden olan İleri Ailesi olarak uzun yıllardır siyasette aktif olarak yer almaktayız. Siyaset hayatımızın her devresinde hep sağ muhafazakâr partiler olarak bilinen Demokrat Parti’nden başlamak üzere sırasıyla Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Refah Partisi, Saadet Partisi ve son olarak da kuruluşundan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyasi yaşamımızı sürdürmekteyiz.

İleri Ailesi olarak; bu çizgimizi bugüne kadar hep korumuş bir aile olarak sürekli devletimizin ali menfaatlerinin yanında, huzurun, barışın, refahın, birlik ve beraberliği yanında yer almaktayız. Siyasi geçmişimizi hep aynı çizgide sürdürmekteyiz ve sürdürmeye de devam ediyoruz.

Nitekim son olarak İleri Ailesini derinden üzen bir aile ferdimiz olan, ancak kendisi tek başına hareket eden M. Ali İleri farklı bir çizgide yer alan bir siyasi partide yer almıştır. İleri ailesini hiçbir ferdinin tasvip etmediğimiz bu siyasi tercih ailemizi derinden yaralamıştır. Bu karar sadece kendisini bağlamaktadır. İleri Ailesi’nin tüm bireyleri bu karara tepkilidir, bu siyasi tercini tasvip etmemektedir.

 Bu manada, 15 Temmuz hain darbe girişiminde bile İleri Ailesi olarak hep meydanlarda, demokrasinin yanında yer aldık. Cumhuriyetimizin tarihinde ilk kez halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin ve iktidarın yanında yer aldık ve yar almaya devam ediyoruz. Siyasi geçmişimizi hem aynı çizgide sürdürmekteyiz ve sürdürüyoruz. İleri Ailesi adına tüm kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz. İleri ailesi adına Yusuf İleri ve Zeki İleri.”