Bir dizi temaslar yapmak için uçakla Mardin’e gelen Katar Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi'yi Midyat Belediye başkanı Veysi Şahin Havalimanında karşıladı.


Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in özel davetlisi olarak Mardin’e gelen Katar Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi Mardin valiliğini ziyaret etti. Ardından Başkan Veysi Şahin ile birlikte Mardin şehir gezisi yapan Katar Büyükelçisi Al-Shafi ve beraberindeki heyet özel bir otelde öğle yemeği yedi. Ardından karayolu ile Midyat’a hareket eden Al-Shafi, burada Midyat belediye başkanı Veysi Şahin ile birlikte ilçede çeşitli temaslarda bulundu.

Midyat belediye Başkanı Veysi Şahin, Katar Büyükelçisi Salim Mubarek Al-Shafi'yi özel davetlim olarak Midyat’ta geldiğini söyledi.

Şahin,” Büyük elçinin Midyat ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. İlçemize önemli yatırımlar yapmak için görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geleceğiz. Büyük elçiyi İlçemizde 2 gün boyunca misafir edeceğiz. Midyat ilçesinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdireceğiz. Midyat dinlerin ve dillerin kentidir. Arabı, Kürdü, Türkü, Süryani'si ile Midyat’ta bir mozaik tablosunu oluşturuyoruz. Midyat her türlü yatırımın yapılabileceği önemli bir ticaret ve yatırım merkezidir” dedi.