Midyat Kaymakamlığı http://www.midyat.gov.tr resmi internet sitesinde yapılan duyuruda Ramazan Ay’ı boyunca iftar verileceği kaydedildi.

On bir ayın sultanı ve Müslümanların oruç tutarak geçireceği Mübarek Ramazan Ayı, kılınan ilk teravih ve sahurun ardından bu akşam iftarla başlayacak.

Ramazanda oruç ibadetini yerine getirecekler için hayırsever vatandaşlar ve kaymakamlık tarafından ilçenin Hükümet Konağı alanında bulunan ramazan çadırları kuruldu.

Gerek evinde yemek pişmeyen fakir fukara gerek evine yetişemeyenlerin uğrak yeri olan iftar çadırları paylaşmanın ne güzel sünnet olduğunu gösteren örneklerdendir.

İftar Çadırları, Ramazan Ayı boyunca ve iftar saatlerinde Hükümet Konağı’nın yanından yer alan çadırlarda hizmet verecek.

Yapılan duyuruda şöyle denildi: “Midyat Kaymakamlığımız organizasyonunda Hayırsever İşadamlarının katkılarıyla; 2018 yılı Ramazan ayı boyunca iftar programı gerçekleştirilecektir.

Kaymakamlığımız Ramazan ayı boyunca iftar sofraları kuracak. Başta öksüz, yetim, dul ve yaşlılara yemek ikram edilecektir. "İftar Sofrası" programına hayırsever vatandaşlarımız bağışta bulunabileceklerdir. (İrtibat:0 530 683 70 13)”

İftar programı, Ramazan İftar Çadırlarında hazırlıkların tamamlandığı gözlendi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem