Kuaför Ve Berberlerde Bayram Telaşı

Midyat Kuaför Ve Berberlerde Bayram Telaşı

Mardin Midyat’ta Ramazan bayram öncesi kuaför ve berberlerde yoğunluk yaşanıyor.

Vatandaşların bazıları bayrama az bir zaman kala alışverişlerini ve tatlı hazırlıklarını yaparken, kimileri de kişisel bakımlarını yaptırmayı ihmal etmiyor.

Ramazan Bayramı öncesinde erkekler saç ve sakal bakımına özen gösterirken, kadınlar da saç bakım ve makyajlarının yanı sıra manikür ve pedikür yaptırıyor. Bayrama yaklaşırken yoğunluk yaşayan kuaför ve berberler, müşterilerini bayrama en iyi şekilde hazırlamak için gece gündüz çalışıyor.

Midyat’ta Manolya erkek berberi işletmecisi, Hasan Aydoğdu yazın gelmesiyle başlayan yoğunluğun Ramazan'ın da bitişiyle daha da arttığını söyledi. Aydoğdu, "Her bayram olduğu gibi yine yoğunuz. Çünkü insanlar bayrama ve tatile daha bakımlı girmek istiyorlar. Hem yazın hem bayramın gelmesiyle beraber saçlar ön plana çıktı. Bayram günü yaklaşmasıyla sahura kadar mesai yapıyoruz. " dedi.

Hazırlıklarını son güne bırakan müşteriler sebebiyle en yoğun günlerinin Arife günü olduğunu ifade eden Aydoğdu, Ramazan'ın durgunluğundan sonra işlerin iyiye gittiğini aktardı.

Cengiz Filiz adlı müşteri ise tatlı bir Ramazan Ayı’nın ardından bayramın yaklaşmasıyla berbere gelerek tıraş oluyoruz. Bayram yoğunluğuyla sıra beklediklerini söyledi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem