Yay Grant Otelinin Salonu'nda gerçekleşen Aday Tanıtım Toplantısı'nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mardin Belediye Başkan Adaylarını tanıttı.

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Mardin belediye başkan adayları, Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın katıldığı aday tanıtım programıyla açıklandı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Mardin'de aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'ye eleştiriler yönelterek, CHP'nin derdi başka, CHP'nin çözüm üretmek, öneri üretmek, iktidara alternatif olmak gibi bir derdi olmadığını söyledi.

Ünal, şöyle konuştu: “Şimdi seçimlere giderken yine bir meşruiyet tartışması çıkarmaya çalışıyorlar. O yüzden bu seçimler önemli. O yüzden millet yeniden 31 Mart'ta sözü söyleyecek, tercihi ortaya koyacak ve diyecek ki 'Söz de karar da benim' diyecek. Bir de CHP'nin gizli ortağı var. Bir taraftan İYİ Parti ile görüşürken öbür taraftan maalesef Kandil'in uzantısı olmaktan kurtulamamış HDP'yi de unutmamak lazım. Siyaset yapmak irade gerektirir. İradesi olmayan, sözü kendisine ait olmayan, kararı kendine ait olmayan biri siyaset yapamaz. Bunların kararı iradesi yok. Bunların iradesi Kandil'in elinde.” dedi.

Bunların amacı insanlarımızın huzurunu, güvenliğini, rahatını bozmak olduğunu söyleyen Ünal, şöyle devam etti: “ Kadınlarımıza, çocuklarımıza, barışa kurşun sıkanlar barış lafını ağzına alamazlar. Küçücük çocukları dağa çıkarıp eline silah verenler çocuk haklarından bahsedemezler. Kadınları dağda örgüt içi infaza tabi tutanlar kadın haklarından bahsedemezler.”

Ünal, “Türkiye'nin içinden terörü temizledik, temizliyoruz, yetmedi sınırlarımızdan da temizliyoruz. Şunu bilsinler ki dünyanın neresinde olursa olsunlar ister FETÖ, ister PKK ister DEAŞ, Türkiye'ye tehdit oluşturan hiçbir terör unsurunu yaşatmayız. Bu milleti 15 Temmuz'da görmediler mi? Bu milletin devletine bayrağına, nasıl sahip çıktığını görmediler mi? Şimdi bizi birtakım kuru laflarla tehdit edenler herhalde bir şeyi unutuyorlar. Biz 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Allah'ın izniyle bizim yürüyecek bir yolumuz var. O yüzden 31 Mart seçimlerinde herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek." Şeklinde konuştu.

Mahir Ünal, konuşmasının ardından, ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce açıklanan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Vechi Kahraman'ın ardından; Artuklu Belediye Başkan adayı Abdulkadir Tutaşı, Dargeçit Belediye Başkan adayı Mehmet Cüneyt Aksoy, Derik Belediye Başkan adayı Şehmus Necimoğlu, Kızıltepe Belediye Başkan adayı Şükrü Cevheroğlu, Mazıdağı Belediye Başkan adayı İbrahim Atlı, Midyat Belediye Başkan adayı Veysi Şahin, Nusaybin Belediye Başkan adayı Mehmet Hadi Hamidi, Ömerli Belediye Başkan adayı Hüsamettin Altundağ, Savur Belediye Başkan adayı Oğuzhan Sönmez Kaya ve Yeşilli Belediye Başkan adayı hayrettin Demir'i açıkladı.

Aday tanıtım programına AK Parti milletvekilleri Şeyhmus Dinçel, Cengiz Demirkaya, MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, İl Başkanı Faruk Kılıç, ilçe başkanları, partinin gençlik ve kadın kolları başkanları ile partililer katıldı.