Mardin'de 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir otelde etkinlik düzenledi.

14 Mart Tıp Bayramı Etkinliğinde konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle 24 saat esasına göre hizmet verdiklerini ifade ederek, "Son yıllarda sağlıkta yapılan çalışmalar da vatandaşın sağlığa ulaşımını kolaylaştırdı ancak beklentiler de çoğaldı. İlimizde de önemli mesafeler aldık" dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz da, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında ve fedakârca çalıştıklarını vurguladı. Konuşmaların ardından meslek hayatında 25 yılını dolduran doktorlara plaketleri Mardin Valisi ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

        

AK Parti Mardin İl Başkanı Sayın Nihat Eri de;  ’Sağlık kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mardin’in tüm iller arasında sağlık alanında hızla gelişmektedir. İlimizin büyük bir potansiyeli var. Teşhis ve tedavi noktasında ileri bir seviyedeyiz. Geleceğe dair büyük umut taşıyoruz. En kısa zamanda örnek gösterilen bir il olacağız.” dedi.

Artuklu Kaymakamı Sayın Şakir Öner Öztürk ise;  Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için hekimlerimizin yapacakları tüm çalışmalarında, üstün gayret ve çabalarından dolayı teşekkür ettiğini ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Zeynep Alkış’ta, “Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sadece 14 Mart Tıp Bayramı’nda değil, her gün hatırlanması, destek verilmesi ve takdir edilmesi gereken bir grup olduğunu kaydetti.

Etkinlikte daha sonra meslek hayatında 25 yılını dolduran Tıp Hekimlerine plaket verilerek program son buldu.

Programa, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sağlık Müdürlüğü çalışanları, hastane yöneticileri ve sağlık alanında çalışan hekimler katıldı.