Mardin’in Midyat ilçesinde; İlçe Müftülüğü tarafından yatsı namazının ardından Alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla Mevlid Kandili düzenlendi.

Hacı Kasım Altunkaynak Camii düzenlenen Mevlid Kandili, Yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Üç dilde Mevlid-i Şerif okundu.

Mevlit Kandili, Türkçe Kürtçe ve Arapça ile yapılan programla idrak edildi. İlahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, dualar edildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, katıldığı programda, bu yılki temanın "Peygamberimiz ve Aile" konusu olduğunu hatırlatarak, bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaşanan bütün sıkıntıların ya da güzelliklerin, aileyle güçlü bir ilişkisi bulunduğunu ifade etti.

Muslu, Türkiye’de boşanma oranlarının git gide arttığını, bölgeden bölgeye ve iller arası farklılıklar olmakla birlikte boşanmalar çok kolaylaştığını, kurulan aile yuvaları çok kıssa sürede dağıldığını, Müslümanlara ve müminlere düşen aileyi sağlam temleler üzerinde kurmak olduğunu, aile kurumunun sağlam temleler üzerine kurulması için her kesin gayret göstermesinin altını çizdi.

Midyat İlçe Müftüsü Muhammed Şafi Bilik, tüm Müslümanların kandilini kutladıktan sonra, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif etmesinin yıl dönümü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Rahmet peygamberi Hazreti Muhammed'in doğum gününün kutlandığı programda Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı dua ile sürdü. Program’da Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, vatandaşlarla birlikte saf tuttu.

Ayrıca TÜGVA Midyat Temsilciliği tarafından camiye gelen vatandaşlara, lokum, tatlı ve Hadis-i Şerif içeren notlar dağıtıldı.

Midyat Gündem Com