Mersin Midyatlılar Derneği MİDER Genel Kurul ve 14. Kuruluş Yıldönümü Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı Mezitli’de bulunan dernek binasından gerçekleşen Olağan Genel Kurulda Genel Merkezinin yeni yönetim kurulunu belirlemek amacıyla eski ve yeni yönetim bir araya geldi.

Genel Kurulda açılış ve yoklama yapılmasının ardından, Divan Kurulunun oluşması için oylamaya geçildi. Divan kurulu başkanlığına Müfid Yılmaz ve Zeyni Evis seçildi.

Divan Kurulu başkanı Müfid Yılmaz, Geçmiş Dönem değerlendirmesi yapmak üzere konuşmasını yapmasının ardından, Derneğin, Genel Başkanı Zeynel Acat’ın bilgilendirme toplantısından başlayarak bugüne kadar yapılan faaliyetleri anlattı.

Acat, konuşmasında , “12 üye ile başlayan MİDER Mersin Midyatlılar Derneği yolculuğu, bugün Bin 610 üyesiyle ile daha güçlü ve yarınlara emin adımlarla ilerledi. Bugün 14 yıl kuruluş yılını yapılan Olağan Genel Kurulda MİDER Mersin Midyatlılar Derneği kuruluş daha büyük salonlarda yapmak dileği ile hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” Dedi.

Divan Kurulu Başkanı Müfid Yılmaz ise, 2019 Kardeşlik Yılı olduğunu söyleyerek, “MİDER Mersin Midyatlılar Derneği AR-Ge işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Hamdi Çeker ile Devam. MİDER Mersin Midyatlılar Derneği Ailesi; aşı işi suyu çıra ateşiyle değil, gönül ateşiyle ısıtan üyelerden oluşuyor. Bizim gücümüzü bir birimizin elektriğinden alıyoruz. Bundan dolayı geleceğe güvenle yürüyoruz.” dedi.

Yılmaz, MİDER Mersin Midyatlılar Derneği kuruluşundan bugüne kadar yapılan faaliyetlere maddi, manevi katkı sağlayan tüm iş adamlara teşekkür ederek, aynı hassasiyetin önümüzdeki dönemde de devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.

Kendinize destek vermek istiyorsanız MİDER Mersin Midyatlılar Derneği üye olmanız gerekir diyen Yılmaz, “Büyük Türkiye’de rakiplerinizi geçebilmeniz için sorusunun modern zamanların getirmiş olduğu kişiyi bireyselleştiren, yalnızlaştıran anlayıştan kurtulmak için kümelenmeyle, sivil toplum kuruluşa ihtiyacı vardır.” Dedi.

MİDER Mersin Midyatlılar Derneği Yönetimin Kurulu şu isimlerden oluştu; Başkan Zeynel Acat, Yönetim Kurulu Hamdi Çeker, Niyazi Eroğlu, Kemal Özdemir, Veysi Tolan, Aziz Can, Zeyni Evis, Yusuf Akar, Hüseyin Asma, Yusuf Siber, Aynur Olgaç, Orhan Kemal Yüksel, İstişare Kuruluna ve Onursal Başkanları Hacı Nuri Uçan, Müfid Yılmaz, Mehmet Deniz, Emin Ucuz, Bedirhan Orak ve Adnan Gündoğdu’dan oluştu.