Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanı oluşturdu

Mardin’in Midyat ilçesinde “Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanı” oluşturdu.

Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanında fidan dikim töreninde 15 Temmuz Şehitleri Anısına 250 Fidan toprakla buluşturuldu.

Nusaybin yolu üzerinde yer alan Midyat Açık Ceza İnfaz Kurumu alanında Cumhuriyet Başsavcılığınca, Şanlıurfa Bölge Orman Müdürlüğü, Mardin Orman İşletme Müdürlüğü ve Midyat Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle oluşturulan “Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanı” alanında 15 Temmuz Şehitleri Anısına 250 Fidan dikimi gerçekleştirildi.

Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanında fidan dikim töreni düzenlendi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz uzun zamandır karşılaşmadığı bir hainlikle karşılaştığını ve maalesef Asker kisvesinde asker görünümde teröristler hainler bu ülkenin demokrasisine seçilmiş Cumhurbaşkanına, seçilmiş hükümetine canına kast ettiğini söyledi.

Savcı Uzun, şöyle konuştu: “Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün de katkılarıyla Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanı oluşturduk. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden, aziz vatan uğruna şehit olan her 1 şehit için ağaç fidan diktik. Başta yüce Mevla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşuyla ve milletimizin Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki o davranışıyla bu hainlere geçit vermedik Allah’a hamd ve senalar olsun. Bu uğurda darbe teşebbüsünde 250 vatandaşımız şehit oldu. Bizde Midyat Adliyesi olarak bu 250 vatandaşımızın adını bir nebze olsun yaşatalım, bir nebze olsun onların isimlerini yad edelim diye 250 şehidimiz için fidan dikme kampanyası başlattık. Hem buradaki açık cezaevindeki hükümlülerimizin hem hobi olarak uğraşmaları, hem de bir katkıda bulunmaları amacımızdı. İnşallah bu fidan dikimlerimiz devam edecektir. Meyve ağaçları da dikmeye başlayacağız.” Dedi.

Uzun ayrıca, Midyat Adliyesi Demokrasi Şehitler Hatıra Ormanın oluşmasında emeği geçen ve fidan dikimine gelen, yetkililere teşekkür etti.

Törene, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon komutanı Albay Ebubekir Oğuz Utku, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Şafii Bilik, hakim, savcılar, kurum amirleri, adliye personelli ve Midyatlı 15 Temmuz şehidi rahmetli Özel Hareket Polisi Velit Bektaş’ın babası Abdulkadir Bektaş katıldı.

Törende, Müftü Bilik’in okuduğu duanın ardından 250 fidan dikimi gerçekleştirilerek can suyu verildi.