MARDİN - Yurt genelinde başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında, Mardin'in Midyat ilçesinde 35 bin 188 fidan toprakla buluşturuldu.

Midyat İlçe Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi ve Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde bir araya gelen ilçe protokolü, kurum ve kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar, Sanayi ve Acırlı mahallerinde bulunan boş arazilere fidan dikti.

Kaymakam Tekin Dundar, düzenlenen etkinlik sayesinde ilçelerinin daha yeşil bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Kaymakam Dundar, “Türkiye’de 11 milyon fidan inşallah hayat bulacak, toprakla buluşacak. Ve yarınlar için nefes olacak. Kamu görevlilerimiz 2 bini bulmakta har bir insan kitlesi, biz ağaç dikmesi için vesile kılacağız inşallah. Dolayısıyla hedefimiz Midyat’ı hem tarihi bir yeri he’mde yeşil bir yer haline getirmektir. Midyat’ta herkesin bir dikili ağacı olsun sloganı ile şu anda nüfusumuz 113 bin 367 kişiden ibaret. Ve bu her geçen gün artmaktadır. Midyat başta olmak üzere kırsal mahallelerde ikamet eden her bir vatandaşımızın bir dikili ağacı olsun diye inşallah bu kampanyaları artırarak sürdüreceğiz.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri emine Erdoğan hanımefendiye Midyat halkı adına şükranlarımızı sunduğunu kaydederek, “geleceğe nefes seferberliği programı adı altında bizde burada Midyat Belediyesi Hatıra Ormanını hayata geçirmek ve ileride bu ormanın hem Acırlı Mahallesine he’mde Midyatlı kardeşlerimize mesire yeri olabilecek bir şekle dönüştürmek istiyoruz. Bizle belediye olarak yeşilliye çok büyük önem vermekteyiz. Özellikle ilçemizin iklim koşullarına uygun ağaçları yetiştirmek ve bunu çevrede yaygınlaştırmak için projelerimiz arasında yer alan fidan üretim merkezi inşallah önümüzdeki yıl faaliyette geçecektir. Biz Midyat’ı inşallah beş sene sonra çok değişik bir şekilde bahçeleri ile çocuk parkları ile mesire yerleri ile çok farklı bir yere taşıyacağız.” Dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, “bu dünyadan göçsek bile arzu ediyor ve biliyoruz ki ektiğimiz her ağaç bu topraklarda bu vatanda bir mana taşıyacak. Kemalat teferruatta doğar. Atalarımız Kemalat ehli insanlar idi. Dünya savaşı harbinde dahi ağaç ekmeden, ormandan hiç vazgeçmediler. Bizlerde vaz geçmeyeceğiz. Bu kapsamda ağaç ekimi gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”   

Yapılan konuşmaların ardından, müzik dinletisi yapıldı.

11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes programı kapsamında gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı fidan dikme etkinliği çerçevesinde fidan dikimi gerçekleşti.

Daha sonra Midyat Belediye Başkanlığı, Acırlı mahallesinde Belediye Başkanı Veysi Şahin, önderliğinde, Belediye Başkan yardımcıları, Servet Yücel Oğuz, Şehmus İleri, Metin Kutlu, Abdurrahim Çelik, birim müdürleri ve belediye personeli ile birlikte fidan dikimi gerçekleşti.

Ayrıca, Midyat Devlet Hastanesi Başhekimliği Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Çelik önderliğinde hastane bahçesinde fidan ekimi gerçekleşti.

İlçe genlinde 35 bin 188 fidan toprakla buluşturuldu.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akın, Midyat İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur, Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, Midyat Cezaevi Müdürü Mikayil Mahmat, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Midyat Gundem / Selahattin Erol