Midyat'ın İçme Suyu Terfi Pompaları Devreye Alındı

MARSU Midyat Şube Müdürlüğü, ilçe genelinde vatandaşların su konusunda sorun yaşamamaları için yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Mardin Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), Midyat ilçesine bağlı Beyazsu mevkiinde gerçekleştirilen terfi ve enerji nakil hattı döşeme çalışması ile ilçenin su problemi çözüme kavuşturdu.

MARSU Midyat Şube Müdürü Tarık Şimşek, Midyat ilçesinde yıllardır yaşanan su sorunu, Mardin Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatlarıyla MARSU ekiplerince çözüme kavuşturulduğunu kaydetti.

MARSU ekiplerince projenin neredeyse tamamı kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiği kaydeden Şimşek, Midyat'ın İçme Suyu Terfi Pompaları Devreye Alındığını belirterek şöyle konuştu: “MARSU Midyat merkez ve mahallelerde içme suyu hatlarında yenileme ve iyileştirme çalışması yaptı. Beyazsu’ da Proje kapsamında 1. Ve 2. Ana Terfi İstasyonları yenilendi. Ayrıca iki Ana Terfi Motorları eklenerek 4 Ana terfi istasyonuna kavuşmuş oldu. Böylece, Pompa sistemi de tamamen değiştirilerek bundan sonraki süreçte oluşabilecek sorunların önüne geçildi. Midyat’ta önümüzdeki Yaz mevsiminde inşallah su sıkıntısı yaşanmayacaktır. MARSU ekiplerimizle birlikte Midyatlıların daha kaliteli hizmet görmesi için çaba sarf ediyoruz. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman'ın bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz." Şeklinde konuştu.