Midyat'ın Millet Bahçesi’nin açılışı gerçekleşti

Mardin’in Midyat ilçesinde Belediye tarafından yapılan ilçenin ilk millet bahçesi, "Binbaşı Abdurrahman Efendi" törenle hizmete girdi.

Midyat Ulucami mahallesinde 60 dönümlük alanda yapılan ve 5 milyon liraya mal olan ilçenin ilk Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleşti.

Millet Bahçesi'nde spor, sosyal etkinlik alanlarından kitap okuma ve piknik yapmaya alanlarının yanı sıra 10 bin çam ağacı, süs havuzları, şelaleler, fıskiyeler, yürüyüş yolları, çocuk oyun grupları, kafeterya, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile tenis kortu bulunuyor.

Açılışa, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu eşi Nurşen Nasıroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Zafer Pasinlioğlu, kurum amirleri, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Midyat Belediyesi'nin 2 yıllık çalışmaları sonucu ilçeye kazandırılan Millet Bahçesi'nin açılışına; Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'de millet bahçesi projeleri yokken, böylesi bir parkın yapımına başladıklarını anlatan Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Millet Bahçesi projesi Türkiye'de yokken, biz bu projeyi yaptıklarını söyledi.

Açılışı bugüne nasip olduğunu kaydeden Nasıroğlu, “Bu bölgenin en güzel alt yapısı, üst yapısı olan bir bahçedir. İsmini de Midyatlı Binbaşı Abdurrahman Efendi'nin adını koyduk. Midyat'a bu güne kadar çok büyük eserler kazandırdık. Ben Midyat'ta büyüdüm, Midyat benimle büyüdü. Midyat Belediyesi personeli de hepsi benim çocuklarım gibidir, yüzde 99'unu ben işe aldım. Onları iş sahibi, güç sahibi yaptığım için kendimle şeref duyuyorum. Fakir fukaraya sahip çıktık, bugünden sonrada elimizden geldiği kadar hep aynı kitleye hitap edeceğiz. Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi olan Midyat'a sahip çıkmak, bu ülkeye sahip çıkmak, bu vatana sahip çıkmak, Atatürk'ün bize gösterdiği yolda hareket etmek, yürümek ve Misak-ı Milli sınırlarımızı korumak hepimizin görevidir. Bu ülke hepimizindir.” Diye konuştu.

Nasıroğlu daha, tenis oynadı.

Cemil Bulut isimli 80 yaşındaki bir Vatandaş’ta, Yasin-i şerif okuyarak parkta dinlendiğini belirterek, “Midyat belediye başkanından Allah razı olsun, Allah muvaffak etsin.” Dedi.

Sık sık millet bahçesine dinlenmek için ailece geldikleri, belirten Fatma ve Ahmet Velit Peksel çifti’ ’de, “Midyat’ta bir millet bahçesinin yapılması gerçekten çok güzel. Çok sevindirdi. Hafta içi hafta sonu buraları tıklım-tıklım, cıvıl-cıvıl Bu tür parkların yapılaması gerçekten çok güzel oluyor. Allah yapanlardan razı olsun.”

Midyat için millet bahçesinin açılması çok güzel olduğu kaydeden ve çocuklarıyla parka geldiklerini ifadeden bir hanım ise, “yapanlardan Allah razı olsun.”

Celal Bayar isimli bir vatandaş’ ta ailesi ile millet bahçesine geldiğini belirterek, sevgili Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz diyerek, “Bize burayı millet bahçesi olarak layık gördüğü için. Tüm emeği geçenlere Midyat halkı ve ailem adına teşekkür ederiz.” Dedi.

Selahattin Erol Midyat Gündem