Midyat Kudüs için Ayakta

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in, duruma tepki gösteren Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırı, Midyat Sivil Toplum Platformu tarafından Estel Köşk Meydanında protesto edildi.

"Midyat Kudüs İçin Ayakta " sloganıyla düzenlenen mitingde, terör devletin İsrail’in rejiminin Filistinlilere karşı uyguladığı vahşet telin edildi. Teravih namazı sonrası Estel Köşk Meydanı’nda toplanan vatandaşlar tekbir ve sloganlar eşliğinde Siyonist İsrail’e lanet yağdırdı. Toplanan ve ellerinde, " Kudüs Kırmızı Çizgimiz”, “ Sen Ben Yok Kudüs Var”, “ Ne Biz Kudüssüz Neden Kudüs Biz ’Siz Olur “, “Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD” yazılı pankart ve döviz açtı.

Midyat’ta yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşundan meydana gelen Platform tarafından yapılan basın açıklamasının yanı sıra Kudüs için konuşmalar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde Kudüs’e giden Bem-Bir-Sen Midyat Temsilci Abdürrahim Yıldız Filistin ve Kudüs izlenimlerini aktardı. Duygu dolu geçen miting sine vizyon eşliğinde şehit olanlar anlatıldı. Sık- sık sloganlar ve dualarla yapılan mitinge yüzlerce vatandaş katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel’in platform adına yaptığı açılış konuşmasında, “İslam coğrafyasındaki terör olaylarının arkasında Siyonist terör rejiminin parmağı var. Siyonist terör rejiminin Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ediyor. Halkımız ve bütün insanlık bilmeli ki bu bölgede akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak İsrail vardır. Siyonist İsrail yönetimi bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir.  Bugün başta Filistin olmak üzere; Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Myanmar’­­da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde, yalnız olmadıklarını ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık.” Dedi.

Yücel. “İnanıyoruz ve diyoruz ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Bütün dünya Müslümanları şunu artık anlamalıdır ki; İslam ümmetinin huzuru ve kurtuluşu ancak birlik ve beraberlikte yani kardeşlik ve vahdettedir. Zaman ümmetin, çektiği çile ve ıstıraba “Artık yeter!” demek için haykırma zamanıdır. Zaman, Haçlı ve Siyonist zihniyetinin dünyalık menfaatleri için Müslümanlara çektirdiğine yeter demenin zamanı. Bütün İslam dünyası bu gerçeği artık görmeli ve kendi dar dünyalarının küçücük sorunlarında boğulmaktan vazgeçmesi gerekir.” Şeklinde konuştu.

Platform dönem Başkanı İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ise, terör rejimine devlet denilemeyeceğini, bu şebekenin ancak yüzüne tükürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bilik, “Siyonist terör rejiminin tüm evrensel ilkeleri hiçe sayması ve her türlü kışkırtmayı yapıyor. Bölgeye barış ve huzurun gelmesi için Kudüs’ün Müslümanlarca idare edilmelidir.” Dedi.

Midyat Kudüs için ayakta mitingi Aktivist İbrahim Akar Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

Selahattin Erol - Midyat Gündem