Midyat'ta 15 Temmuz şehitleri anma programı düzenlendi

Mardin Midyat ilçesi Yolbaşı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

Yolbaşı Ortaokulu salonunda yapılan program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Şehmuz Cankurt’un Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okumasıyla başladı.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Programın ardından yaptığı açıklamada,  15 Temmuz'da şehadet şerbetini içenlere Allah'tan rahmet diledi.

Kaymakam Tekin, "15 Temmuz'u hepimiz gördük. Ne mutlu ki; burada öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz bu duygu ve düşüncelerle coşkuyla yaşıyor, yaşatıyor. Çok güzel program hazırlamışlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Canı gönülden hepsini kucaklıyorum." Dedi.

Programa katılan güvenlik korucusu İzzettin Öcal ve eşi Hacer Öcal yeni doğan bebekleri için Kaymakam Tekin'den isim talebinde bulundu.

Tekin de çiftin talebi ile bebeğe Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen Midyatlı polis memuru Velid Bektaş'ın ismini verdi.

Bebeğe hayırlı bir ömür dileyen Tekin, "Yeni doğan küçük yavrumuza 15 Temmuz şehidimizin babası Abdulkadir Bektaş ile Velid ismini koyduk. Çok mutlu olduk." dedi.

Okul Müdürü Veysi Yeşilyurt ise, 15 Temmuz darbe gecesinde İstanbul da darbeye birebir tanık olduğunu belirterek, Söz konusu vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı olduğunda ülkemizde yapılacak saldırılara ve hainliklere karşı tek bilek, tek yumruk olmayı bildik bundan sonrada olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Okulun Öğretmenlerinden Habibe Öztürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.  Öztürk, konuşmasında; “15 Temmuz 2016 gecesinde milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hain hain darbe girişimi, milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş ve demokrasimiz kazanmıştır. Bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve unutturmamak adına hazırlamıştır. Bu açıdan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendik. “ diye konuştu.

15 Temmuz konulu video gösterisi, okul korosunun seslendirdiği oratoryo ve okunan şiirlerin ardından, resim sergisi düzenlendi.

Salonda, '15 Temmuz Diriliştir', ‘Demokrasi Şehirlerini Unutmadık' pankart ve dövizleri asıldı.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in şehitler için yaptığı duanın ardından program sona erdi.

Midyat'ta 15 Temmuz şehitleri anma programına, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Ak Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, ilçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Nüfus Müdürü Nuri Bulut, İlçe Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Abdürrahim Güneş, Malmüdürü Veysi Gündüz, Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş, Şehit Polis Velid Bektaş’ın Babası Abdulkadir Bektaş, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.