Mardin’in Midyat ilçesindeki Süryaniler, Hz. İsa'nın doğuşunu simgeleyen Noel Bayramı'nı düzenledikleri ayinlerle kutladı.

Süryaniler Noel'i, Mort İşmuni Kilisesi'nde düzenledikleri ayinle kutladı. Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş yönettiği ayine Papaz İshak Ergün, Midyat Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay ve Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakus Ergün ile çok sayıda davetli katıldı.

Daha sonra kilisenin kabul salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine, Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, Garnizon Konutanı Albay Mustafa Akın, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Ataş, İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal ve protokol üyeleri katıldı.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, ilçemiz farklı kültür ve inançların bir arada yaşama olgunluğu gösterdiği nadir yerlerden ve dünyada örnek yerlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Kaymakam Dundar, “Burada yaşayan değerli Süryani vatandaşlarımızın doğuş bayramı bu vesile ile belediye başkanımız, garnizon komutanımız ve protokol üyeleri arkadaşlarımız sizleri bayrama vesilesi ile ziyaret etmek maksadıyla buraya geldik. Umarız ki daha güzel bayramlarda daha bereketli senelerde yine bir arada olalım. Ve Midyat’ı daha güzel bir hale getirmek için hep beraber çalışıp, hep beraber emek verelim. Sayın Metropoliti şahsında tüm Süryani vatandaşlarımızın doğuş bayramı olan yaldo tebrik ediyoruz. Hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz.” Dedi.

Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş ise, Süryanilerin bir kısmı gitmişlerse de kalpleri burada attığını ifade ederek, “ samimi ve içtenlikle dua edelim ki etrafımızdaki ateş bize sıçramasın. Dua edelim ki Allah memleketimize huzur, barış getirsin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Kaymakamımıza kadar, huzur, güven ve barış içerisinde yönetsinler.” Şeklide konuştu.

Yapılan ikramların ardından, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.