Midyat'ta “Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara" Bisiklet Turunun Ardından

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Gençler Sosyal Koruma Ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında “Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara" Bisiklet Turu Geçtiğimiz Hafta Gerçekleştirilmişti.

Midyat Kaymakamlığının desteği İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün koordinesinde ve Portakal Çiçeği Anaokulu tarafından düzenlenen "Midyat'ta Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara" isimli projede 180 öğrenciye, güvenli bisiklet sürüş tekniği, trafik kuralları ve 30 öğrenciye bisiklet hediye edilmişti.

Cumhuriyet Bulvarı Belediye önünden start alan bisiklet turu etkinliğine Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, Portakal Çiçeği Anaokulu Müdiresi Nesrin Akgül ve yaklaşık 600 çocuk ve genç katılmıştı. 

Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, ÇOGEP çerçevesinde, Midyat'ta “Küçük Adımlarla Büyük Yarınlara" Bisiklet Turu Gerçekleştirdiklerini söyleyerek ÇOGEP kapsamında yaptıkları çalışmalardan söz etti.

Emniyet Müdürü Salman, Bu öğrencilerimize proje kapsamında 30 bisiklet, kask hediye edildi. Yaklaşık 600 katılımcıya, tişört, şapka verildi. Etkinlik sonrasında katılımcılara ayrıca, döner, ayran su ikram edildiği ifade ederek şöyle konuştu:

“Midyat’ta çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde çalışmalarımız sürüyor. Toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi ve bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlıyoruz. Topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. İlçemize göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin kent yaşamına dâhil edilmesini sağlıyoruz. Güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçlamaktayız. Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmamaktadır. Gençlerimizi ve çocuklarımızı eğitim, kültür, sosyal alanda gelişimini sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Başarılı, dezavantajlı çocuk ve gençlerimizi Ankara, Amasya, Samsun, İstanbul, Çanakkale gibi tarihi ve ören yerlerini gezdiriyoruz. ” dedi.

Salman, Midyatlı çocuk ve gençlerimizle birlikte birçok projede birlikte olacağını aktardı.