Midyat'ta tefeci ve uyuşturucu tacirlerine tepki

Mardin’in Midyat ilçesinde tefeci ve uyuşturucu tacirlerine tepki.

Midyat ilçesinde uyuşturucu tacirleri ile tefecilere tepki göstermek için bir araya gelen grup, yaptıkları basın açıklamasıyla kentin bu olaylardan arındırılmasını istedi.

Ulucami Mahallesinde Köşk Meydanında bir araya gelen bir grup, Midyat'ta son zamanlarda artan uyuşturucu ve tefecilik olaylarındaki artışa dikkat çekerek tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.

Grup adına açıklamada bulunan Alper İskan Demir isimli vatandaş, son yıllarda ilçede uyuşturucu ile tefecilerin artış gösterdiğini; herkesi ortak bir tavır göstermeye davet ederek, ölümlere neden olan, ocak söndüren, yetim bıraktıran, tefecilik ve uyuşturucu tacirlerine karşı herkesi mücadele etme davet etti.

Demir, şöyle konuştu: “Değerli Midyat halkı son yıllarda Midyat’ımız da artış göstererek; ölümlere neden olan, ocak söndüren, yetim bıraktıran, tefecilik ve uyuşturucu tacirlerine karşı halkımızın topyekûn mücadele etme zamanı gelmiştir. Maalesef bu tefecilik ve uyuşturucu tacirleri toplum arasında meşrulaştırılmış ve bu tefecilik uyuşturucu faaliyetlerini yürütenler toplum nezdinde itibar kazanmıştır.  Bu ayıbın Midyat’ımızda derhal terk edilerek tefeci ve uyuşturucu tacirlerine karşı artık Midyat halkının dik duruş göstermesi gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde Midyat halkı olarak yaşanan ölümlerden bizlerde sorumlu olacağız. Tüm sivil toplum örgütlerini bu konuda ortak tavır almaya davet ediyoruz. Emniyet Müdürlüğünü ve Cumhuriyet Başsavcılığını bu konuda göreve davet ediyoruz.” Dedi.

Burada toplanan gurup daha sonra ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla Anıt Park Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, yürüyüş boyunca sık sık 'Midyat'ta tefeci istemiyoruz', 'Midyat uyuma geleceğine sahip çık' şeklinde sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.