Midyat'ta Trafik Haftası Etkinlikleri

Mardin'in Midyat ilçesinde Uluslararası Karayolları Güvenliği Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Trafik ekipleri, “Sevdiklerinizden Hızla Uzaklaşmayın” , “Her Üç Ölümlü Trafik Kazasından Birinin Aşırı Hızdan Kaynaklandığını Biliyor Muydunuz” pankartı ile trafik terörüne dikkat çekildi.

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanarak devam ettirebilmesi amacıyla, Trafik kazalarının önlenmesine yönelik çözüm çalışmalarının yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleşen 'Karayolu Trafik Güvenliği Haftası' kapsamında Midyat ilçesinde birçok kutlama ve farkındalık etkinliği yürütülüyor. İlçede yürütülen faaliyetler kapsamında Midyat İlçe İl Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Midyat Belediyesi ve İtfaiye ’ye 'ye ait trafik araçları konvoy oluşturarak şehir merkezinde tur attı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumlar Hükümet Konağında Trafik Haftası ile ilgili stant oluşturarak, haftanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için stantlarda trafik ile ilgili araç-gereç tanıtımı, afiş, broşür ve promosyon ürün dağıtımı yaptı. Yarıca tüm okullarda trafik ile ilgili seminerler verildi.

İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Hükümet Konağı içerisinde oluşturulan stantları ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı.

Salman burada gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik kurallarıyla ilgili hem pratik hem de teorik olarak bilgiler verildi. Trafik timlerimizin kullandığı bazı materyaleler vatandaşlarımıza tanıtıldı. Eğitici ve öğretici broşürlerin dağıtımı yapıldı. Doğumdan ölüme kadar trafiğin içindeyiz. Trafik denetimleri ne kadar yoğun olursa olsun kazanların önlenmesi yüzde 12 geriye kalan yüzde 88’lik oran ise eğitim sayesinde engellenebiliyor. O yüzden biz denetlemelerden çok eğitime önem vermeyi düşünüyoruz. Bununla birlikte eğitim faaliyetlerimizi hızla sürdürüyoruz.” Dedi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem