Midyat ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla Midyat yürüyüş düzenlendi.

Midyat Belediyesi’nin organize ettiği, Gönüllü Askerlik Kampanyası ve Bayraklı Yürüyüş Atatürk Anıtın önünde yapıldı.

Midyat Belediye Zabıta Müdür Vekili Barış Özsunar, sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Din Bir-Sen Midyat Temsilcisi Tevfik Acar, Kur’an- Kerim Fetih süresini okumasıyla sürdü.

Midyat Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Fethi Geçer, Türk askerinin sayısının belli olmadığını, çünkü her doğanın bir asker olduğunu söyledi.

Burada toplanan vatandaşlar ellerinde Türk barakları ile Afrin operasyonuna destek everdi.

Guruptan bazı vatandaşlar, 'Zeytin Dalı Harekâtı’na katılmak için gönüllü askerlik dilekçesini imzaladı.

“2 bin kişi gönüllü askerlik için başvuruda bulundu”

Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, operasyonun başarılı geçmesini şehitlere Allahtan rahmet, yaralı gazilere şifalar dilediğini söyledi

Baysal, “bu mitingi yapmamızın nedeni, birincisi bu meşru operasyona destek ikincisi ise askere gönüllülük kampanyası başlatarak hayata geçirmektir. Kanımızın son damlasına kadar canımızı feda etmek için hazırız.” Dedi.

Cemil Fidan isimli emekli öğretmen, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” Diyerek diye duygularını dile getirdi.

Ramazan Yürüş isimli bir vatandaş ise “Emperyalistlerin Ortadoğu’yu kan gözyaşına ölüme boğduğu bir ortamda biz vatanımızı kanımızın son damlasına kadar savunmakta kararlıyız.” dedi.

Murat Er simli esnafta gönüllü askerlik için başvuruda bulunduğunu ve askere gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Abdullah Yenigün’de, “Bir Midyatlı olarak askerimize, polisimize ve güvenlik güçlerimize, 'Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için toplandık. Her zamna güvenlik güçlerimizin yanındayız.”

Askerlik Şubesi Başkanlığına teslim edilmek üzere yürüyüşe geçildi. Yürüyüşte dev Türk bayrağı açıldı. Toplanan dilekçeler Başkan Yardımcısı Baysal tarafından Askerlik Şubesi Başkanına teslim edildi.