Midyat'ta 'Hafızlık' eğitimini tamamlayan 5 kişi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından Hacı Kasım Altunkaynak Camii’nde düzenlenen törende "Hafızlık ve Kuran Kursu" eğitimlerini tamamlayan 5 hafıza Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından onaylı sertifika verildi.

Diyanet İşlerine bağlı Hacı Kasım Altunkaynak Kur’an ve Hafızlık kursunda yatılı kalan ve hafızlık eğitimini tamamlayan hafızlar için cüppe giyme ve icazet töreni düzenlendi.

İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, hafızlık eğitimini tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.

Bilik, “Hafızlar bizim gurur kaynağımızdır, bu hafızların sayısı arttıkça memleketimizde bereket artacaktır. Kur'an-ı Kerim'in ile amel ettikçe rabbim rahmetini bizlere yağdıracaktır. Kur'an-ı Kerim'in manasını ve hükümlerini kalplere işlemekten, onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hakim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bugün 5 hafız kardeşimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve etraflarına ışık saçacaklardır.“ diye konuştu.

Hafızlık Kursu Hocası Şefik Bakır ise, “Hafızlığı asıl gayesi Kur'an-ı Kerim'i ezberlemekle değil onu anlamak ve yaşamak olduğunu aynı zamanda hafızların Kur’an-ı Kerim’in insandan insana ulaştırarak kıyamet gününe kadar korunması mucizesini icra etmektir.“ dedi.

Hafız babası Muhammed Gegez’ de, tarif edilemez bir duygu olduğunu belirterek, “rabbim herkesin evladına nasip etsin. Çok muylu ve gururluyum.” dedi.

Hafız Mustafa Gegez ise, “hafızlık çok güzel bir şey. Herkese Allah nasip etsin. “

Tören, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile sürdü.

Konuşmaların ardından Müftü Bilik, Kuran Kursu öğreticisi Bakır ve din alimleri tarafından hafızlığını tamamlayan, Yusuf Öztaş, Mehmet Sultan Sağlam, Mehmet Ata Sağlam, Mustafa Gegez ve Fatih Delen’e icazet belgesi ve cüppe giydirildi.

Tören 5 hafızın sertifikalarını alması ile son buldu.

Selahattin Erol / Midyat Gündem