Mardin’in Midyat Ziraat Odası 5. Olağan Genel Kurulu, 75.Yıl İMKB İlkokulu Salonu'nda gerçekleştirildi.

Midyat Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim Gümüş!

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Abdulkadir Ecevit ve Zabıt Kâtibi Şevki Aslan idaresinde kurulan divan kurulunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği Ziraat Odası Başkanlık seçiminde 68 Delegenin oy kullandı.

Genel kurulda, başkanlık seçimleri için Abdulhalim Gümüş, Mehmet Beşir Evsen ve Mehmet Zeki Alan ayrı ayrı liste hazırladı.

Yapılan seçimler sonunda 33 oy alan Gümüş, Midyat Ziraat Odası başkanı seçildi, diğer adaylar Mehmet Beşir Evsen 27 ve Mehmet Zeki Alan 7 oy alırken 1 oy geçersiz sayıldı.

Seçimin galibi Gümüş, yaptığı teşekkür konuşmasında, seçimlere iştirak eden herkese ve kendisini seçen üyelere çok teşekkür ettiğini söyledi.

Gümüş, “memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Allah bizleri utandırmasın. İnşallah yeni yönetimiz ile çiftçilerimiz içim güzel işler yapacağız.”

Abdulhalim Gümüş, daha sonra ofisine gelerek tebrikleri kabul etti. Burada sevenleri tarafından davul zurna eşliğinde ve havai fişek gösterileriyle karşılandı. Ardından davetlilere akşam yemeği verildi.

Midyat Ziraat Odası yönetimine; Hasan Büyük, Osman Akbulut, Abdulhalim Deder, Cafer Acar, Bekir Acar, Hasan Bulut, Veysi Alptekin Hüseyin Aktekin, Fatih Kaçmaz, Ekrem Aydoğdu, Übeyit Dilek, Mahmut Çalışkan, Alameddin Küçük Aslan, Asaf Demirdağ, Selahattin Altınışık, İbrahim Dilekçi, İbrahim Alpsoy, Mehmet Şirin Acar, Mahsum Akan ve Süleyman Çatlak seçildi.