Midyatlılar 15 Temmuz nöbeti için meydanlarda

 Mardin’in Midyat ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi tarafından Yeni Mahalledeki Anıt Park’ta düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı İstihbarat Albay Mustafa Akın, Belediye Başkan vekili Şehmus Tural, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan, Huda Par İlçe Başkanı İsa Altunkaynak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen etkinlikte ise vatandaşlar nöbet tuttu. Bazı vatandaşlar üzerinde "15 Temmuz'u unutmayacağız" yazılı tişörtler giydi. Burada kurulan platformda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiirler ve ilahiler okundu.

Din görevlisi Cevat Turgut’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, başka din görevlisi İbrahim Akar hocanın yaptığı açılış konuşmasında millete ait olan namluları, milletin üzerine çevirmekten çekinmeyecek kadar gaddar olan bu güruh tam 251 vatandaşımızı canını alarak şehit ettiğini söyledi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, “Biz Türkiye Cumhuriyetini hükümeti ile birlikte alaşağı etmeye çalışan bu kitle egemenliğin kayıtsız ve şartsız sahibi olan millette toslamış olduğunu söyledi. Tekin, onları yetiştiren üç tanesi de ikisi gazimiz bir tanesi şehit kardeşimizi yetiştiren siz değerli Midyatlı kardeşlerimizi de canı gönülden kutluyorum. “şeklide konuştu.

Belediye Başkanı vekili Tural, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un asla unutulmayacağını, bunun için milletin karar verdiğini ve şehitlere söz verildiğini söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Melih Güneştan ise yaptığı konuşmada, Bu millet devletine, bayrağına, vatanına ihanet etmeyen vatan evlatlarının olduğunu söyledi.

Programda daha sonra 15 Temmuz videosu vatandaşlara izlettirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, vatandaşlara kek ve meyve suyu ikramı yapıldı. 15 Temmuz fotoğraf ve resim sergisi açıldı. Vatandaşların duygu ve düşünceleri paylaştıkları “15 Temmuz Anı Defteri” açıldı. Vatandaşlar 15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece yarısını gösteren 00:13’te kadar nöbet tuttu. İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in yaptığı duanın ardından, ilçedeki bütün camilerde sala okundu.