Midyat’ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Mardin’in Midyat ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla anam tören düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 80. Yıl dönümü 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, dolayısıyla Sabah saatlerinde Hükümet Konağı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlayan tören, Fen Lise’ si Okulu salonunda devam etti. Tören alanı çevresindeki vatandaşlar da siren sesi ile birlikte saygı duruşuna katıldı. Saat 09.05'de sirenlerin çalmaya başlamasıyla, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından, İstiklal Marşı'nın okunduğu Midyat'taki anma törenleri çeşitli etkinliklerle devam etti. Tören alanı çevresindeki vatandaşlar da siren sesi ile birlikte saygı duruşuna katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler tarafından 10 Kasım Atatürk ile ilgili çeşitli şiirler okundu, slâyt gösteriminin yapıldığı tören, öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi sunulması ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle sona erdi.

Törene; Kaymakam Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon Komutanı Vekili Yarbay Levent Kaya, Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcılığı Vekili Abdulkadir Boran, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.