Midyat’ta Afrin şehitleri için 53 fidan dikildi

Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen kahraman askerlerin ismi, şehitler için oluşturulan hatıra ormanında yaşatılacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan askerler için Midyat Söğütlü mahallesinde 53 fidan toprakla buluştu.

Midyat Geçici Konaklama Tesisindeki Çadır Kentte bulunan Eğitim Merkezi, Orman İşletme Şefliği ve Söğütlü Fatih İlkokulu bahçesinde Afrin şehitleri için fidan toprakla buluşturuldu.

Törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Afrin’de şehit olan askerlerin tek tek isimlerinin okundu. İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in, yaptığı konuşma duaların ardından fidan dikimi gerçekleşti.  

İlçe Orman İşletme Şefi Süleyman Kızıl, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı anısına şehit düşen kahramanlarımız için fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Kızıl, “Afrin şehitleri anısına hem de Midyat’ın daha fazla yeşillenmesi için ağaçlandırma çalımlarımızı ve etkinliklerimizi devam ettiriyoruz. Daha yeşil bir Midyat ve daha yeşil bir Türkiye için elimizden gelen cabayı gösteriyoruz.” Dedi.

Tema Vakfı Midyat Temsilcisi Mehmet Salih Aydın ise, Söğütlü mahallemizin güzelleşmesi ve yeşillenmesi için şehitlerin anısına 53 fidan dikildiğin kaydetti.

Söğütlülü mahalle sakini Hıdır Şahin ise, “53 fidan 53 şehidimiz için fidan dikmiş olduk. Çocuklarımızın emeği ile dikilen bu fidanlar için bütün çocukların gözlerinden öperim. Bütün şehitlerimizin ruhuna okutmuş olduğumuz bu mevlidinde kabul olmasını Allahtan niyaz ediyorum.” Diye konuştu.

Mehmet Kartal ise, "Bugün çok güzeldi, buraya fidan dikmeye geldik. Bütün şehitlerimize Allahtan Rahmet ve ailelerine sabırlar diliyoruz.” Dedi.

Şehitlerimize Allah rahmet eylesin" dedi.

Dikimin ardından Mehmetçik ve davetliler bir araya gelerek "Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı" tabelası önünde fotoğraf çekildi.

Afrin şehitleri anısına oluşturulan fidan dikimine, Midyat Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, Midyat Geçici Konaklama Tesisleri Eğitim Merkezi Koordinatörü Bedrettin Şahin, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Söğütlü Fatih İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.