Midyat’ta Afrin Şehitleri İçin Mevlit Ve Dua Okundu

MARDİN - Mardin’in Midyat ilçesinde sivil toplum kuruluş temsilcileri Afrin ve terör operasyonlarında şehit olan askerler için mevlit, zafer için hatim ve dua yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere 'Zeytin Dalı Herakatı' için Midyat’ta sivil toplum kuruluş temsilcileri mevlit ve dua için araya geldi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Midyat Temsilciliğince ve Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği koordinesinde dernek binasında mevlit, zafer için hatim ve dua için araya geldi.

Burada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için, dua edildi. Emekli İmam Yunus Akalın’ın okuduğu da sırasında bazı vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Midyat Temsilcisi Hıdır Atasal, yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtındaki şehit ve gaziler için dua ettiklerini söyledi.

Atasal, “ Bugün Allah rızası için şehit olan güvenlik güçlerimiz için tüm sivil toplum kuruluşları davet ederek mevlit okuduk. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Bizlere zarar vermek isteyenlere rabbim fırsat vermesin. Bedir’de, Uhut’ta ve Hendekteki aslanlara yardım eden melekler, Rabbim Afrin’e giden kardeşlerimize yardım esin. Allah yar ve yardımcıları olsun.” Dedi.

Atasal, Askerimizin başarısı ve mukavemetinin artması için, Yasin, Fatih, Hucurat ve Bakara Süresinin ilk iki sayfasını ve Duhan süresini okuyoruz. Rabbim ordumuza fetih ve zafer ihsan eylesin diye aktardı.

Umutla Yaşam Derneği Başkanı Murat Ay ise, “diğer STK’larla birlikte Afrin’de ülkenin bekası için mücadele eden güvenlik güçlerini unutmadığımızı, gönlümüzün onlarla olduğunu ve olacağını safımızı belirtmek adına burada kendilerine bir mevlit okuduk.” Dedi.

Bizim gönlümüz onlarla beraberdir diyen Ay, “Afrin 'Zeytin Dalı Herakatı' için Operasyonu, Bu ülkenin de artık dur demesi gereken yerde durduran, girilmesi ve gidilmesi gereken bir devlet olduğunu müstemleke bir devletten bağımsız bir devlete geçtiğimizi bütün dünyaya ilanıdır.” Diye konuştu. 

Din görevlisi Hikmet Demir ise, Kahraman askerimiz için ve gazilerimiz için yüce Mevla’m devletimizi, milletimizi, bayrağımızı ve ülkemizi daim ve kaim eylesin. Bütün şer odaklarını kahrı perişan eylesin. Biz her zaman yüreğimizle, canımızla, malımızla her türlü imkânımızla devletimiz ile beraberiz. Allah’ı Teâlâ bu devlete zeval vermesin.” Dedi.

Midyat’ta Afrin Şehitleri İçin Mevlit ve Dua programına; İlim Yayma Cemiyeti Midyat Temsilcisi Başkanı Tarık Demir, Ensar Vakfı Midyat Şube Başkanı Abdürrahim Kaplan, Diyanet-Sen Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir, Türk Diyanet Sen Midyat Temsilcisi Abdulsamed Sağlam, Bem-Bir-Sen Midyat Temsilci Abdürrahim Yıldız, Azim-Der Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kaya, Secde-Der Başkan Cevat Turgut ve emekli din görevlileri katıldı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Midyat Temsilcisi Hıdır Atasal

Umutla Yaşam Derneği Başkanı Murat Ay

Din görevlisi Hikmet Demir