Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Ağaçlandırma Günü ilan ettiği 11 Kasım’da, 11 milyon fidan’ı toprakla buluşturma programı Midyat Şehir Mezarlığında da gerçekleşti.

-İnşallah gelecek nesillere çocuklarımıza daha yeşil, daha müreffeh bir dünya bırakırız!

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, programda yaptığı açıklamada, özellikle bölgemizde konunun artırılması adına tüm kurumlarımızın orman işletmemizin, belediyemizin, büyükşehir belediyemizin kaymakamlığımızın destekleri ile bu sene yeşillendirme, ağaçlandırma alnını olarak şehir mezarlığı seçtiklerini kaydetti.

Midyat Orman İşletme Şefliği organize ettiği etkinlikte Midyat, Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde Toplam 2 Bin 500 fidan toprakla buluştu.

Kaymakam Dundar burada yaptığı açıklamada, “Midyat ilçemizde ağaçlandırma faaliyetleri devam edecek. Hocamın ifade ettiği gibi kıyametin koptuğu sırada elinizde fidan varsa dikin hadisinden yola çıkarak, bizde inşallah bu fidanları bugün toprakla buluşturacağız. İnşallah gelecek nesillere çocuklarımıza daha yeşil, daha müreffeh bir dünya bırakırız.” Diye konuştu.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahini ise, inşallah 2021 yılı ağaçlandırma yılı olacağını, Midyat’ta sadece mezarlıklar değil, köylerde de kırsalda da ağaçlandırmaya öneme vereceklerinin altını çizdi.

Başkan Şahin şöyle konuştu, “Bu vesile ile orman işletme şefliğimizle, denetimli serbestlikle Sayın Cumhuriyet Başsavcılığımızın desteği ile bu ağaçlandırmayı yapmış bulunmaktayız. Ben huzurunuzda teşekkür ediyorum. Her zaman ağaçlandırmaya önem veren bir belediyeyiz. Bunu fidan merkezi kurarak inşallah ileride de hayata geçireceğiz. Bu fidan üretim merkezinde vatandaşlarımıza ucuz maliyetinde fidan dağıtacağız.” Dedi.

Programa Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Ağırceza Reisi Ahmet Ataş,  Kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Burada yapılan programın ardından, Belediye Başkanı Veysi Şahin, Sanayi Mahallesinde yapımı tamamlanan Midyat Belediyesi İlkokulu/Ortaokulu’nda düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı. Başkan burada anasını öğrencilerle fidan dikimi gerçekleştirdi. Anasınıfı öğrencilerine oyuncak dağıttı.

Başkan Şahin, Biz Belediye olarak her zaman bu tür etkinliklerde topluma katkı ve fayda sağlayacak girişimlerde her zaman yanlarında olacaklarını bunun böyle bilinmesini istediği ifade ederek şöyle konuştu. “Bu etkinlik için tekrar TÜGVA Başkanımız Ahmet Aygün ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Dediğim gibi TÜGVA’ yı desteklemek herkesin grevidir. 81 ilde örgütlenmiş ve toplum yararına çalışan bir teşkilatımızdır.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’da, “TÜGVA bu tür organizasyonlarla örnek olmasından dolayı teşekkür ederek, “Belediye Başkanımız her konuda bizlere destek oluyor. İmkanlarımızın yetişemediği her alanda destek oluyorlar. Okullarımızın güzelleştirmesi iyi bir nesil yetişmesi adına üzerimize düşen vazifeyi yaparken bu gördüğümüz desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜGVA Midyat Temsilcisi Ahmet Aygün ise, Biz Midyat TÜGVA olarak kıyametin koptuğunu görseniz bile elinizdeki fidanı dikin diyen bir ulu önderimiz Hazreti Muhammed S.A.V. in ümmeti olarak biz gençlere ağacın önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Buradaki programa ise, Belediye Başkanı yardımcısı Şehmus İleri, Belediye birim müdürleri ile TÜGVA yetkilileri katıldı.