Midyat’ta İçme Suyu Proje Çalışmaları Sürüyor

Mardin’in Midyat ilçesinde yıllardır yaşanan su sorunu, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatıyla Midyat’ta İçme Suyu Proje Çalışmaları Sürüyor

MARSU Midyat Şube Müdürü Tarık Şimşek, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman'ın talimatları doğrultusunda bütün sorunları en aza indirdiklerini söyledi.

Beyaz su Ana isale hattında çalışmalarında devam ettiğini kaydeden Şimşek, “Beyazsu Midyat isale hattı üzerinde 2 adet ana pompaya ek olarak 1 adet pompa istasyonu faaliyete geçti. Toplam üç adet Ana pompa ile şehir şebekesi besliyoruz. Mahallelerimizde 8 adet su sondaj kuyusu kurulup faaliyete geçirildi. “dedi.

Şimşek, “İçme suyu deposu inşaat çalışmaları devam ediyor.  Tüm kırsal mahallelerin içme suyu sorununu çözeceğiz. Bu kapsamda belediye ekipleri, çeşitli bölgelerinde sondaj çalışması yapılan 8’ mahallede olumlu sonuç elde edildi. Kuyuların içme suyu şebekesine bağlanması çalışmaları yapıldı. Bir kısmında ise çalışmalar ise sürüyor. MARSU Midyat şubesi olarak aynı hassasiyet içinde çalışıyoruz. Başta Midyat içesinin Cumhuriyet, Gölcük, Ortaca, Ortaçarşı, Sanayii, Seyitler, Yolbaşı içme suyu sorunu çözüldü. Ayrıca, Acırlı ve Söğütlü mahallelerinin su kuyuları açılıyor. Şuan su sorunu yaşayan mahallemizde arızalar zaman kaybettirilemeden gideriliyor. Ve hızlı bir şekilde sorunların giderilmesi için çalışılıyor. Suyu kesik kırsal mahallerde olan vatandaşlarımıza su depolarına tankerlerle ücretsiz su naklediyoruz. MARSU ekiplerimizle birlikte Midyatlıların daha kaliteli hizmet görmesi için çaba sarf ediyoruz. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman'ın bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ederiz. " Şeklinde konuştu.  

Midyat Gündem / Selahattin Erol