Mardin’in Midyat ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik denetimler aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen, Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Midyat İlçesindeki fırın, bakkal, lokanta, berber, kuaför ile kasaplarda hijyen ve fiyat denetimi gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşları, yoğun olduğu caddelerde sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maskeleri çıkarmamaları yönünde uyardı. İlçede ayrıca polis korona virüs nedeniyle vatandaşları anonsla uyardı.

Midyat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğünden oluşan ekipler, Coronavirus nedeniyle iş yerlerinde hijyen ve fiyat denetimleri yaptı.

Ziraat Mühendisi Gülsu Aktaş, AA muhabirine ekip arkadaşlarımızla birlikte ilçemizde Kovit 19 ile ilgili bilgilendirme yapmak için bu gün denetimlere çıktıklarını aktardı.

Polis Memuru Mehmet Emin Yigiz, “İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı gereği kurumlar olarak gerekeli denetimleri yapıyoruz. Eksik bulduğumuz konuları bildiriyoruz ve gerekli uyarıları yapıyoruz. Tedbirler kapsamında uymayanları cezai işlem uyguluyoruz. Denetimlerimiz aralıksız devam ediyor.” Dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Deniz Aslan ise, “Kovit- 19 tedbirleri kapsamında bütün işletmeleri teker teker dolaştıklarını, sosyal mesafe, hijyen, maske konusunda bilgilendirme yapıyoruz. Konu ile ilgili arkadaşları bilgilendiriyoruz. Sorumlu işletmeler hakkında cezai işlem uyguluyoruz.”

Berber esnafı Fikret Er’de, “salgın hastalıktan dolayı, hijyen kurallarına uyuyoruz. Dezenfekte, kolonya, hazır havlu, hazır eldiven konularında dikkat ediyoruz. Randevu sitemine dikkat ediyoruz. Kendimiz için her şeye dikkat etmek zorundayız.”