Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediyesi başkan Vekili Vali Mustafa Yaman ile Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin arasında imzalanan protokolle Midyat ilçesinde modern mezbahanesi faaliyete geçti.

Bugün hizmete giren mezbahane hijyenik ortam, soğuk hava depoları, veteriner hekim denetiminde yapılıyor. Hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ile kasaplar için tüm olanakların bulunduğu tesis Mardin’de ilk ve modern olma özelliğini de taşıyor.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Metin Kutlu, ilçemizde faaliyet giren mezbaha nemiz, moderne kesim hanesi ile sağlıklı ve hijyenik ortamda el değmeden kesim yapıldığını söyledi.
Kutlu, “Teknik ve hijyenik standartlarına uygun olarak kurulmuş olan yeni modern mezbaha hizmete girmesiyle, bu tesisler ilçemizin yanı sıra çevre ilçe ve beldelere de hizmet verecektir.
Veteriner kontrolünde yapılacak olan kesimler, Hayvanlardan insanlara geçen hastalıklardan uzak, sağlıklı kesim koşullarında yapılmaktadır. Kasaplarımız bundan sonra kesinlikle hijyenik olmayan yerlerde kesim yapamayacaklardır. Kaçak hayvan kesimi yasaklandığı gibi cezai işlem uygulanacaktır.” Diye konuştu.

Başkan yardımcısı Metin Kutlu, daha sonra ilçemize modern tesislerin kazandırılmasında emeği geçen Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediyesi başkan Vekili Vali Mustafa Yaman’a, Midyat Belediye Başkanımız Veysi Şahin’e Sağlık işleri Dairesi başkanı Dr. Saffet Yavuz ve Veteriner İşleri Şube Müdürü Osman Karahan’na teşekkür ederim dedi.

Kasap Yusuf Acar ise, “bu tesislerin yapılması çok güzel oldu. Sabah ilk iş olarak buraya geldik ve hayvanlarımızı veteriner kontrolünde kestik. Daha sonra özel soğuk hava depolu araçlar ile iş yerimize getirdik. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.