Midyat’ta otele yıldırım düştü

Mardin’in Midyat ilçesinde özel bir otele yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Midyat’ta geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonucu, Ulucami Mahallesinde Seyfettin Güneştan Bulvarında Bulunan Demirdağ Oteli yakınlarında yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, otel de bulunun bütün elektronik malzeme kullanılamaz hale geldi.

Aynı zamanda otel yakınlarında bulunan ev ve iş yerlerindeki Televizyon, uydu, modem, telefon santrali, gibi kullanılan elektronik eşyaların dışında zarar gördüğü öğrenildi.

Demirdağ Oteli Genel Müdürü Veysi Keleş, yıldırım düşmesi sonucu otelde maddi hasan meydana geldiği belirterek, “otelin lobisinde bulunduğumuz bir sırada şimşek çaktı. Otelin yakınlarına yıldırım düştü. Bu arada otelin asansörleri çalışmaz hale geldi. Otelde bulunan bütün elektrik ve elektronik aletlerinin kullanılmaz hale geldiği gördük. Yaptığımız kontrollerde ilk kontrollerde, asansör ana kartı, 22 televizyon, telefon santrali, uydu alıcıları, internet modemleri kullanılmaz hale geldiğini tespit ettik. Allah daha büyünden korusun. Otelde yaklaşık 50 bin TL maddi hasar geldi.” Dedi.

Elektronik tamirciliği yapan Bilal Paksak ise vatandaşları uyararak, bu gibi hava olaylarında elektronik eşyaları kapatmanın yetmediğini, komple güç kaynağından çıkarılması gerektiğini söyledi. Paksak, vatandaşların daha dikkatli olmasını isterken, bu tür doğa olaylarının ev ve işyerlerinde yangınlara da neden olabileceğini kaydetti.

Otel personeli korkulu anlar yaşarken, otelde maddi hasar meydana geldi.

Selahattin Erol / Midyat Gündem