Midyat’ta Polis ve Öğrenciler 2 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu


Mardin'in Midyat ilçesinde (ÇOGEP) kapsamında 2 bin fidan toprakla buluştudu.

Midyat Kaymakamlığı, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında fidan dikimi gerçekleşti. 

-Acırlı Hatıra Ormanı alanında 2 bin fidandikimi gerçekleşti 
Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin fidan dikiminde yaptığı açıklamada, “Yaklaşık bir yıldır devam eden proje çalışmalarımızın meyvesi yavaş yavaş alınıyor. Tabi burada Kaymakamlık çatı olduğu için projenin uygulayıcısı ve yönelicisi ilçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çaba ve gayretleri var. Güzel şeyler olacak inşallah hep beraber tanıklık edeceğiz.” Dedi. 


Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ise, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ÇOGEP projesinin bir basamağı olan ağaç dikme etkinliğinde olduklarını ifade ederek şöyle konuştu. “Liseli ve Ortaokulu öğrencilerimiz ile beraber yeşil bir Midyat için 2 bin ağaç fidanı dikiyoruz. İlk aşaması olan bugün gençlerimizle bir arada olmaktan çok mutluyuz.” 

Öğrenciler ise biz polisimizi seviyoruz, onlarla berber olmak çok güzel. Allah onlardan razı olsun. Doğayı ve ağaçları çok sevdiklerini ifade etiler. 


Fidan dikimine, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Orman İşletme Şefi Süleyman Kızıl, polisler ve öğrenciler katıldı.