Midyat’ta Yaz Kur'an Kursu için kapanış töreni

Mardin’in Midyat ilçesinde 25 Haziran'da başlayan ve 17 Ağustos'ta sona erecek olan Kur'an Kursları için kapanış programı düzenlendi.

Midyat İlçe Müftülüğü tarafından yaklaşık bin kız öğrencinin katılımıyla Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde gerçekleştirilen tören Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Öğrencileri Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluşturan Kur'an Kurslarının kapanışı nedeniyle gerçekleşen programda Kur'an-ı Kerim ile ilahiler okundu. Kurs öğreticileri ile velilerinde yoğun ilgi gösterdiği programda öğrencilerin çeşitli gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

Programda konuşan Mardin İl Müftülüğünden Vaize Azize Işıkhan, Kur'an-ı Kerim öğrenenlerin insanların en hayırlı olduğunu belirterek, Öğrencilerle yaz Kur’an kursunda öğrendiklerini ve Kur’an-ı Kerim’in önemini daha iyi kavrasınlar diye böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Işıkhan şöyle konuştu: “Midyat’ta yaklaşık 5 bin öğrenci Yaz Kur’an kurslarından yaralandı. Kur’an kurslarımızda sadece Kur’an’ı Kerim değil, melali, anlamını öğretmeye gayret ediyoruz.  İtikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri veriyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu yaz ilçemizdeki yaz Kur'an kurslarına katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” Diye konuştu.

Programı organize eden Işıkhan ve bayan hocalar, kursa katılan öğrencileri tebrik edip, kurs süresince kendilerine destek olan kurum ve kişilere teşekkür etti. Okunan Kur'an-i Kerim ve edilen duaların ardından, çeşitli gösterileri yapıldı.

Halime Çiçek isimli kız öğrencisi, yaz kuran kursunda çok iyi vakit geçirdiğini, gelecek senede katılmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Öğrenciler yaz kuran kurslarına herkesin katılmasını istediklerini belirterek, yaz kuran kurslarının önemine değindiler.

Selahattin Erol / Midyat Gündem

,