Yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği, manevi duyguların zirveye ulaştığı ramazan ayı dolayısıyla Hükümet Konağı önünde iftar çadırları kuran Midyat Kaymakamlığı yüzlerce vatandaşı iftar sofrasında buluştu.

İlçede yüzlerde vatandaşa sıcak yemek verildi. Yoksul ve dezavantajlı vatandaşlar, kurulan iftar çadırlarında birlikte iftar yapma imkânı buldu. Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin iftara katılanlarla yakından ilgilendi.

Kaymakam Tekin, iftar programında yaptığı konuşmada, kaymakamlık olarak sadece organizasyon yaptıklarını ilçenin zengin iş adamları tarafında Ramazan Ay’ı iftar verileceğini söyledi.

Tekin, şöyle konuştu: “Altını çizmek istiyorum bu iftarı veren hayırsever sahipleridir. Sait ve Bahri Ağrıman kardeşleriniz tarafından bugün Ramazan Ayı’nın ilk günü olarak iftarı verdi. İftar beytülmal dan değil, hayır sahiplerindendir. Ben hepinizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum. Allah yapmış oldukları hayırları kabul etsin. Bu sofora zengin,  fakir sofrası değildir. Midyat halkı olarak el-ele, gönül-gönüle yapacağımız bir iftar sofrasıdır.  Onun için Allah bunun için yaptığımız ve yapacağımız ibadetleri kabule etsin.”

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası, okunan akşam ezanın ardından, ilçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in yaptığı duasının ardından iftarlar açıldı.

Cumhuriyet mahalle muhtarı Seyfullath Acar, yapılan organizasyondan dolayı emeği geçenlere teşkkür ederek, “İftar organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu ramazan Ayı’nda kendini sahipsiz his eden bugün ne yiye cam diye düşünen için bir umut ışığı oldu.”

Mehmet Emin Acar, Allah bu iftarı verenlerden razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Sevgi Demir isim li ev hanımı ise, “Kaymakamımızdan ve katkısı olan bütün iş adamlarımızdan Allah razı olsun. Sürekli batı illerinde böyle organizasyonları görüyorduk çok memnun kaldık, inşallah devamı gelir. Çocuklarımızla inşallah hep birlikte bu tür etkinlikler katılırız. “ klinde konuştu.

İftar etkinliğine, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin’in yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir, Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aslan ve iftarını açan vatandaşlar katıldı.

Selahattin Erol / Midyat Gündem