Midyat Gençlik Derneği düzenlediği “Bu Yaz Camideyim” etkinliği sona erdi

Mardin’in Midyat ilçesinde Midyat Gençlik Derneği düzenlediği 25 Haziran'da başlayan ve 17 Ağustos'ta sona eren “Bu Yaz Camideyim” etkinliği sona erdi.

Midyat İlçe Müftülüğü, Genç MÜSİAD Mardin Şubesi ve Midyat Gençlik Derneği (MİGDER) tarafından düzenlen Çocuklar geliyor camiler şenleniyor. “Bu Yaz Camideyim” etkinliği sona erdi.

Program Kur’an kursu öğrencisinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Cami Kur’an Kursu’nun kız öğrencileri tarafından yapılan gösteri ile devam etti.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, programın sonunda verildiği bilgide, Midyat ilçesinde yaklaşık 7 bin öğrencinin yaz Kur’an kurslarına geldiğini, Kur’an’ı- kerim, itikat, siyer, ahlak gibi konularda iki aylık zarfında çok güzel bilgiler edindiklerini söyledi.”

Bilik şöyle konuştu:” Bu kurslar son olmamalı. Burada öğrendikleri unutulmaması gerekiyor. Okullar açıldığında, cumartesi ve pazar günleri cami görevlilerimiz bu eğitimleri vermeye devam edecektir.  Bu bizim görevimizdir. Vatanına, milletine hayırlı evlatlar yetiştirtilmek için gayret göstereceğiz.” Dedi. Velilerden bir isteği olduğunu kaydeden Bilik, cami imalarıyla irtibat halinde olunmasını istedi.

Midyat Gençlik Derneği Başkanı Halil Polat ise, 2018 yaz kuran kursu için Bu Yaz Camideyim etkinliği çerçevesinde Hacı İsa Cengiz Camiinde final gerçekleştirdiklerini söyledi. Polat, “bu programda siyer, Kur’an-ı kerim öğrencilerin ödüllendirilmesidir. Camiler sadece ibadet yeri değil aynı zamanda tanışıp, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla bir araya geldik. Bu yarışmada kaybedeni yok kazanan var. “ dedi.

Genç MÜSİAD Mardin Şubesi Başkanı Ömer Aydoğan ise, “Cami ahlakıyla İslami bilinç ile iş adamı olmaları sağlamaktayız. MÜSİAD olarak ticaretinde dürüst, ahlaklı bireyler yetiştirmek sağlamak, temiz ticaretin ve ülkemize bu yünde hizmet etmek” şeklide konuştu.

Düzenlenen programına, Midyat Yüksekokul ve Fakülte Açma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selim Tural, Diyanet-Sen Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir, Din Bir-Sen Midyat Temsilcisi Tevfik Acar, cami imamları ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Bisiklet ödülünü alan Muhammed Muaffak Gökalp’ta, “iki aydır yaz kuran kursların katıldım. Çok şükür Kur’an-ı Kerimi öğrendik. Kursun sonunda sınava tabi tutulduk. Birinci oldum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Diye konuştu.  

Programın son ermesiyle başarı olanlara ödüller ve sertifikalar verildi.

Selahattin Erol / Midyat