Miroğlu’ndan Şehitler İçin Mevlit

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu tarafından şehitler için mevlit programı düzenlendi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu tarafından kahraman polis, asker ve güvenlik korucuları şehitleri için Sultan Köyde mevlit okuttu. Binlerce kişinin katıldığı mevlit programının ardından Sultan Köy ’de mevlit yemeği verildi.

Milletvekili Miroğlu tarafından düzenlenen programa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu,  Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, belediye başkanları, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, AK Parti İlçe Başkanları, muhtarlar, iş adamı ve Artuklu Belediye Meclis üyesi Metin Alihansoy, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek vatanın birlik ve bütünlüğü için şehit olmuş tüm asker polis korucu ve vatandaşlar için dua etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “Bu güzel günde hep beraber olduk. Dualarımızı ülkemizin birliği, ülkemizin uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimiz için yaptık. Elbette birlik ve dayanışmanın çok konuşulduğu bir dönemden geçiyoruz. Ama bunun bir anlamı olmalı, buna bir anlam katmamız lazım. Birlik ve dayanışma derken; her birimize ayrı ayrı düşen vazifeleri arada bu güzel topluluklarla din alimlerimizi dinleyerek hatırlamamız lazım. Tarihi dönemlerde milletler ve halklar maalesef doğru tercihler yapmadıkları zaman başları ciddi bir biçimde belaya girer. Bugün aslında Ortadoğu’nun içinde bulunduğu durum budur. Evet batılı emperyalistlere, zorbalara çıkarılacak faturamız var elbette. Onlar yüzyıl önce bu bölgeyi şekillendirmek, dizayn etmek istediler.  Şimdi aynı şeyi tekrarlamak istiyorlar. Ve bir dirençle karşılaşıyorlar. Bu direnç aslında halkın direncidir. Arap'ın, Kürt'ün, Türk'ün, Türkmen’in, Ezidi’nin, Süryani’nin direncidir. Çünkü bölge hiçte yüzyıl önce bıraktıkları gibi değil artık. İnsanlar adalet, hak, hukuk, demokrasi, eşitlik istiyor. Ama bunların hiçbirisinin farkında değil. Ne Washington ne de Brüksel dünyaya dizayn veren zorbaların farkında. Ama biz farkındayız.  Ve bu farkındalıkla milletimize, halkımıza her zaman ne olur siyasi partilerin arasındaki farkın hiçbir önemi yok çağrısı yaptık. Böylesi bir dönemde yani Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği bir dönemde bütün bu farklılıklarımızı bir kenara bırakıp birlik ve beraberliğimiz, bu ülkenin bekası ve sürekliliği için hep beraber omuz omuza verebileceğimize inanıyoruz.  Halkımız hiç değilse bundan sonra yaşadığı felaketleri bir sorgulayıp, hafızasına bakıp siyasi tercihlerini buna göre yapması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla bir ülkede siyasi önderlik bugün Türkiye’de olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu önderlik ne kadar güçlü olursa olsun bu önderlik halka ile bütünleşmediği zaman çok fazla bir anlam ifade etmez. Halkımızı yürekten bu önderliği boşu çıkarmamaya, arkasında durmaya davet ediyorum.” dedi.

Konuşmasının devamında Sultan Şeyhmus türbesinin manevi önemine değinen Miroğlu, “Tabi ki hocamız Sultan Şeyhmus türbesinin manevi ağırlığının, kıymetini ifade etti. Bende tabi ki burada ifade edilenlere yürekten katılıyorum.  Vefat eden oğlum Zerdeşt’i defalarca bu türbeye getirerek Allah’tan ona şifa diledik. Şimdi görüyorum ki türbemiz bu misyonunu hiç kaybetmemiş ve yüzyıllar boyunca hiç kaybetmeyecek, yüzyıllar boyunca devam edecek inşallah. İnsanlar burada Allah’a, Peygamber’e daha yakın olmak için mutlaka her hafta sonu kitlesel olarak gelmeye devam edecekler. Burada gördüğümüz manzara gerçekten çok güzel. Buradaki arkadaşlar bir dernek yapılanmasından bahsediyor böyle birşey olursa Sultan Şeyhmus’un daha iyi şartlara kavuşması için Sayın Valimiz ile elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ve kılınan Öğle namazının ardından mevlit yemeği verilmesiyle devam eden program Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek vatanın birlik ve bütünlüğü için şehit olmuş tüm asker polis korucu ve vatandaşlar için dua etmesiyle son buldu.

Alihansoy ailesine ziyaret,

Son bulan programın ardından Artuklu Belediyesi meclisi üyesi ve İşadamı Metin Alihansoy’u İş adamları Kasım Alihansoy ve Hamit Alihansoy'u ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ve Mardin Valisi Mustafa Yaman Alihansoy ailesiyle uzun bir süre sohbet ettikten sonra Sultan Köydeki vatandaşları ziyaret ederek Sultanköy’den ayırıldılar.