Müftü Bilik, Bu gece Regaib Kandili

Müftü Bilik, Üç Aylar, Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan bu gece kutlanacak Regaib Gecesi ile başlıyor.
 

Regaib Kandili olarak da bilinen gece ve üç ayların başlaması dolayısıyla, Midyat'ta Bahçelievler Mahallesinde bulunan Hz. Veysel Karani Camii’nde İlçe Müftülüğü tarafından program düzenlenecek.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Regaib Gecesi dolayısıyla bütün Camilerde ‘Regaib Kandili’ne özel program düzenleneceğini söyledi

Müftü Bilik, “Regaip Kandili, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir Hz. Veysel Karani Camii’nde yatsı namazını müteakip, Kur'an-ı Kerim tilaveti,  mevlit-i şerif, vaaz ve dua yapılacak. Camilerindeki özel programa bütün vatandaşlarımız davetlidir. Sevgili Peygamberimizin bu aylara girildiğinde yaptığı gibi bizlerde Rabbimize dua etmeli ve bu manevi iklimden mahrum kalmamalıyız. Üç ayların ve Regaip Kandilinin devletimize, milletimize, şehrimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim.” dedi.

Müftü Bilik; ayrıca, “İlçe Müftülüğümüz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte düzenleyeceğimiz 09 Mart 2019 Cumartesi günü, Fen Lise’ sinde saat 14: 00 da, Üç Aylara hazırlık münasebeti ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, tarafından, konferans düzenlenecek. Konferansımıza bütün vatandaşlarımız davetlidir.” Dedi.