Mülteci Kampında Yağışlı Havada Balık Ekmek Ziyafeti 

Mardin’in Midyat ilçesinde, Suriyeli, Iraklı ve Türkiyeli çocuklar balık köfte ziyafeti.

Midyat ilçesinde, konaklama merkezine yerleştirilen sığınmacı Suriyeli, Iraklı ve çeşitli okullarda okuyan Midyatlı öğrenciler sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği “Savaş Mağduru Mülteci Kampı Yardım” Programı çerçevesinde balık köfte yedi.

Savaş Mağduru Mülteci Kampı Yardım programında, yağışlı havaya rağmen kamp idaresinin bulundu alanında balık ekmek ziyafeti yapıldı. Mülteciler, yağışlı havaya rağmen etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Şemsiye altında balık ızgara keyfini doyasıya yaşadı. 

Ülkelerinde meydana gelen iç karışıklıklardan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Midyat'taki Geçici Konaklama Tesisinde yaşayan Suriyeli, Iraklı ve Midyatlı öğrenciler bir ara getirildi.

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Savaş Mağduru Mülteci Kampı Yardım Programı’nda yaptığı açıklamada, hafta sonu bütün olumsuz hava şartlarına rağmen, öksüz, yetim, çocuklara, Suriyeli ve Iraklı misafirlere, yaptıkları yardımlardan dolayı iş adamlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Kaymakam Tekin şöyle konuştu; “Bugün olumsuz hava şartlarına rağmen güzel bir etkinlik gerçekleştirildi. Bizim için önemli olan bu çocuklarımızla, bu yavrularımızla bir arada beraber olmaktır. Onların yüzünde küçük bir tebessüme vesile olabildiysek ne mutlu… Sivil toplum kuruluşları takdire şayan bir davranış sergilediler. Ben her birine ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ediyorum. ” dedi.

Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, ise ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisi şerifini işaret ederek’; Hayırsever İş Adamımız Sezgin Baran Korkmaz'ın ve sivil toplumum kuruluşlarıyla bu programı düzenlediklerini söyledi.

Öztürk, “Bu insanlarımızın hiçbir isteyerek gönüllü gelmediler. Burada çok zor şartlar altında binlerce kişi çok sıkıntılı bir şekilde yaşıyor. Bunlara yardım etmemiz bütün Türk milletinin hepimizin borcudur. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz.” dedi.

Çeşitli yardımların yapılacağını kaydeden Öztürk,  yardımlarda, bir tır dolusu eşya, Bir ton tavuk, 4 bin porsiyon balık, 4 bin kişilik erkek, kadın çocuk giyimi, mutfak eşyası, oyuncak ve gıda maddelerini, Midyat Geçici Konaklama Merkezi'nde barınan Suriye ve Iraklı sığınmacı ailelere dağıttı.

Şenköy 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Ayşe Bozkurt’ güzel bir program düzenlendi ifade ederek, “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde balık yeme imkânı olamayan öğrencilerimiz balık ile buluştu ve bunu tattı.”

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın annesi Rahime Korkmaz, oğlumun yaptığı yardımlardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Allah ülkemize huzur, güven versin. Bu savaşların bir an önce bitmesini istiyorum. Türkü, Kürdü, Laz’ı ayırımı yoktur.” dedi.

Suriyeli sığınmacı Mübarek Muhammed Ali ise, Arapça olarak, “bu etkinliği ve bu yardımlardan dolayı emeği geçenlerden Allah razı olsun, Allah’a çok şükür bu yağışlı hava da bizi etkiledi, yağış olmasaydı çok güzel olabilirdi. Yine de çok mutlu olduk.”

Kampta barınan sığınmacılardan Irklı Ezidi Mılham Murad’ta çok güzle bir ortam balık ekmek çok güzel, diye duygularını dile getirdi.

Mülteci Kampında yardım kampanyası programına, Mardin İl AFAD Müdürü Davut Esen, Kamp Müdürü Mehmet İsa Kurnaz, Gazala Şirketler Gurubu Başkanı Mahmut Kılınç, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim Çiftçi, işadamı Nasrettin Duyan ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle sığınmacılar ve kamp çalışanları katıldı.

Gazala Şirketler Gurubu Başkanı Mahmut Kılınç,  işadamı Nasrettin Duyan, Ahmet Mungan, Aydın Baran 

Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk,

Şenköy 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Ayşe Bozkurt

Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin

Gazala Şirketler Gurubu Başkanı Mahmut Kılınç,  işadamı Nasrettin Duyan, Ahmet Mungan, Aydın Baran 

Burak Erol, saığoınmacılarla mangal keyfi 

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın annesi Rahime Korkmaz, sığınmacı çocuklara balık ekmek ikram etti.